Michelin stelt nieuwe jeugd MX en endurobanden voor!

Michelin stelt nieuwe jeugd MX en endurobanden voor!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Bandengigant Michelin blijft zwaar inzetten op de motormarkt. Voor 2020 komt het Franse merk met maar liefst 9 nieuwe motorbanden op de proppen. Wij nemen de nieuwe Michelin Starcross 5 mini en de Michelin Enduro Xtrem onder de loep.

Michelin investeert fors in topcompetities zoals MotoGP en MotoE maar ook in de off-road kan je niet om het Michelinmannetje heen! Motorcross of enduro,volwassen of jeugdrijder,  Michelin heeft voor elke piloot geschikt rubber in haar gamma.

Voor 2020 versterkt Michelin het aanbod met twee nieuwe off-road banden: de Michelin Enduro Xtrem die zich richt op liefhebbers van zware endurowedstrijden en de MICHELIN StarCross 5 Mini die bestemd is voor jongeren die zich op motorcross richten.

Volop tractie: Michelin Enduro Xtrem

Erzberg Rodeo, Romaniacs, GetzenRodeo… Liefhebbers van hard enduro weten precies waar en wanneer ze de confrontatie kunnen aangaan met de moeilijkste omstandigheden. Diepe sporen, bergop, afdalen op steile hellingen verleggen. In enduro worden grenzen verlegd! Om daar als rijder op in te spelen, heb je onder alle omstandigheden tractie nodig. De nieuwe MICHELIN Enduro Xtrem achterband is het resultaat van drie jaar onderzoek en ontwikkeling. Hij onderscheidt zich door zijn uitzonderlijke grip; zelfs op de lastigste ondergrond.


Slijtagebestendigheid maakte deel uit van het pakket van eisen zodat rijders de beste kans op succes hebben. De MICHELIN Enduro Xtrem wordt ondermeer gebruikt door WESS kampioen Manuel Lettenbichler (Red Bull KTM), de Rockstar Energy Husqvarna toppers Billy Bolt, Graham Jarvis en Alfredo Gomez en Sherco Racing Factory piloten Mario Roman en Wade Young . Klik hier voor meer informatie.

Michelin Starcross 5 Mini: voor ‘n vliegende start!

Jonge motocrossers, met motoren van 50 tot 85 cc op grote wielen, moeten kunnen rekenen op dezelfde prestaties als oudere rijders. Daarom maakte Michelin een variant van de MICHELIN StarCross 5, speciaal voor jeugdrijders. Naast de nieuwe MICHELIN StarCross 5 Medium en MICHELIN StarCross 5 Soft voor grote motoren is er nu dus de MICHELIN StarCross 5 Mini. De MICHELIN StarCross 5 Medium stond model voor deze kleinere band.

De ontwikkeling van Michelin’s nieuwste ging niet over één nacht ijs. In totaal werd maar liefst twee jaar gewerkt om de Michelin Starcross 5 Mini op punt te stellen. Onder andere het Bud Racing Kawasaki team droeg hun steentje bij aan het testwerk!

Quentin Prignières reed met deze banden vorig seizoen al naar de Franse titel bij de Beloften.  De Michelin Starcross 5 mini banden garanderen zowel grip als levensduur op uiteenlopende crossbanen. Deze banden zijn beschikbaar in een groot aantal verschillende afmetingen (van 90/100 x 16 tot 2.50 x 10). Klik hier voor meer informatie.

Foto’s: Jérôme Cambier

 

Uw reacties