Open brief VJMO/MCLB bestuur

Open brief VJMO/MCLB bestuur
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Nog voor het seizoen goed en wel op gang is gekomen, werd ook de kalenders van de amateurwedstrijden overhoop gehaald. De voorzitters van de Raden van Bestuur van MCLB en VJMO, Willy Aper en Frans Lunenburg stuurden naar aanleiding van de Coronacrisis de onderstaande boodschap uit.

Beste VJMO-MCLB piloten en sympathisanten,

De situatie waarin wij ons allen momenteel bevinden is allen één van ongeziene aard. Ons land is opgesloten. Opgesloten in alles en nog wat in het belang van onze eigen gezondheid. Covid-19, Corona heeft ons in zijn macht en het is aan ons allen om daartegen te vechten met de middelen die ons aangereikt worden.

De vele vragen die onze federatie binnen krijgt zijn voor ons open vragen, vragen die momenteel geen antwoord krijgen omwille van het feit dat het afwachten is wat de nationale veiligheidsraad in samenspraak met de federale regering zal beslissen na 5 april. De onzekerheid slaat ook ons langs de oren. Wij als federatie staan klaar om er samen met jullie tegenaan te gaan, om het seizoen 2020 aan te vangen. Wanneer dit zal zijn is dus momenteel koffiedik kijken maar één ding is zeker: van zodra wij de toelating krijgen slaan we onze tenten op en zorgen we ervoor dat we met z’n allen onze geliefkoosde sport kunnen beoefenen.

Wij staan hiervoor niet alleen, wij zijn als grote motorcrossfamilie verbonden met onze piloten, organisatoren, clubs, medewerkers, … die allen vol ongeduld zitten te wachten op het moment.

Wij denken ook aan onze getroffen inrichters, die door de gangbare maatregels, hun wedstrijd niet kunnen organiseren. Ook voor hen is dit een aderlating.
Wij denken aan onze piloten, die hun hobby hierdoor niet kunnen beoefenen, niet op de wekelijkse wedstrijden, zelfs niet op training. Voor hen hopen wij dat ze hun conditie op peil houden, dat van zodra we weer van start kunnen gaan, zij er staan om het spektakel te leveren.

Onze sympathisanten … wij hopen samen met u dat we spoedig elkaar kunnen ontmoeten om onze piloten te ondersteunen en aan te moedigen.
Onze medewerkers … wij blijven momenteel in ‘winterslaap’ maar laden onze batterijen op om er met z’n allen tegenaan te gaan.

Wanneer dit zal zijn is dus met z’n allen afwachten tot we van de overheid het definitieve startsein krijgen, maar laat ons duidelijk zijn: wij zijn er klaar voor !!!
Samen blijven we sterk … en gaan we de strijd aan met het virus.

Wij wensen u allen veel moed en sterkte en zorg voor elkaar in deze moeilijke, uitzonderlijke tijd. Blijf gezond en volg de instructies van de overheid op, zodanig dat we zo snel mogelijk Covid-19 achter ons kunnen laten.

Namens de Raden van Bestuur,

Frans LUNENBURG en Willy APER, voorzitters

Foto: Gino Maes

Uw reacties