Voorspoedig herstel shouderoperatie voor Mitch Evans

Voorspoedig herstel shouderoperatie voor Mitch Evans
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Team HRC-rijder Mitch Evans (21) herstelt voorbeeldig thuis in Australië. Evans onderging een operatie nadat hij bij een valpartij in de tweede MXGP van het seizoen in Valkenswaard zijn rechterschouder blesseerde.

De stabiliserende ingreep die werd uitgevoerd door de gerespecteerde Dr. Steve Andrews in het Brisbane Private Hospital, verliep vlot en zonder complicaties. Hierdoor heeft Evans de beste  kansen op snel herstel zonder GP’s te moeten missen.

Op dit moment is de volgende WK ronde die van Rusland op 6 juni, over iets meer dan drie maanden. Door de aard en de onvoorspelbaarheid van de COVID-19 pandemie is er echter geen echte tijdlijn voor de volgende race van de Australiër.  Mitch kan  zich daarom volop concentreren op zijn herstel. Tijdens zijn allereerste MXGP-wedstrijd in Matterley Basin liet Evans een knappe 3-8 score optekenen.

Mitch Evans: “Ik ben blij dat ik de operatie achter de rug heb. Nu kan ik naar huis en beginnen met mijn herstel. Het is een vreemde situatie zoals het seizoen er nu voor staat met al die uitgestelde wedstrijden. Maar mijn doel is om het gevoel in mijn schouder weer 100% in orde  te krijgen en me weer comfortabel te voelen op de motor. Een grote dank aan het hele HRC Honda team voor al hun steun en advies en hopelijk ben ik snel weer terug. Hou het ondertussen veilig!”


Foto’s: shotbyBavo

Uw reacties