WESS: Géén Trèfle dit jaar, Lagares verplaatst!

WESS: Géén Trèfle dit jaar, Lagares verplaatst!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Gezien de ontwikkelingen met betrekking tot COVID-19 en de onzekerheid over de duur van de inperkingsperiode kondigde Moto Club Lozèrien net de annulering van de 34ste editie van de AMV Trèfle Lozerien aan.  Die was voorzien van 21 tot 23 mei 2020.

Een erg moeilijke beslissing voor de club. Gezien de complexiteit van een meerdaagse internationale enduro was het ook niet eenvoudig om de 2de WESS ronde zomaar te verplaatsen. September was een mogelijke optie maar bleek moeilijk in te passen in de kalender. Oktober is riskant gezien het weer terwijl uitstel tot juni helaas geen garantie biedt voor een normaal verloop. Langer wachten om misschien toch te organiseren in mei was al helemaal niet aan de orde.

Uiteindelijk besloot de club dus om te annuleren, zodat in 2021 met frisse moed de 35ste verjaardag van de Trèfle kan gevierd worden. De openingswedstrijd van de WESS serie, Extreme XL Lagares,  kon gelukkig wel worden verzet. In plaats van 8 tot en met 10 mei zal de Portugese klassieker nu plaatsvinden in oktober.

2020 WESS Enduro World Championship Schedule
Ronde 1: Erzbergrodeo Red Bull Hare Scramble (Austria) June 10-14
Ronde 2: Red Bull 111 Megawatt (Poland ) June TBC
Ronde 3: Red Bull Romaniacs (Romania) July 21-25
Ronde 4: Tennessee Knockout (USA) August 15-16
Ronde 5: Hawkstone Park Cross-Country (UK) September TBC
Ronde 6: Extreme XL Lagares (Portugal) Oktober nog te bevestigen
Ronde 7: Hixpania Hard Enduro (Spain) Oktober TBC

Foto’s: Red Bull Contentpool/WESS

 

 

 

 

 

Uw reacties