Kan Chase Sexton de titel verlengen?

Kan Chase Sexton de titel verlengen?
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Na vier wedstrijden kwam er een einde aan het Monster Energy AMA Supercross Championship EastCoast. De wedstrijd in Daytona werd gewonnen door Garrett Marchbanks maar hij staat momenteel vierde in de tussenstand. De leiding is in handen van Chase Sexton, de regende kampioen heeft tien punten voorsprong op Shane McElrath. RJ Hampshire staat nu derde maar hij heeft voor een knieoperatie gekozen waardoor hij nog maanden is uitgeschakeld.

De eerste wedstrijd in Tampa werd gewonnen door McElrath maar daarna nam Sexton de leiding over. In Daytona moest hij buigen voor Marchbanks (foto) die daar zijn eerste supercross overwinning mocht noteren. Omdat McElrath daar niet verder kwam dan een vijfde plaats zag de Yamaha-rijder zijn achterstand oplopen naar tien punten. In Salt Lake City heeft de 25-jarige crosser uit North Carolina de taak de overwinning te pakken. Marchbanks volgt slechts op negen punten dus de strijd is daar nog niet gestreden en dat geldt ook voor Jeremy Martin. Hij moest vorig jaar met een zware rugblessure toe kijken maar dit jaar mocht hij al twee keer op het podium klimmen. In Atlanta kende hij een zware dag maar hij doet zeker mee over overwinningen tijdens de wedstrijden in het Rice-Eccles Stadium.

Zondagochtend heel vroeg de eerste krachtmeting met alle ogen natuurlijk gericht op McElrath!

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #RaceKawasaki

Uw reacties