Ook MCLB en VMCF trekken streep onder 2020!

Ook MCLB en VMCF trekken streep onder 2020!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Net zoals de AMPL in Wallonië hebben ook de MCLB en VMCF nu beslist om dit seizoen géén wedstrijden te laten plaats vinden. Deze drastische maar realistische keuze heeft uiteraard ook gevolgen voor de vergunningen van de rijders.

In een persmededeling lieten de raden van bestuur van de drie federaties het volgende optekenen: “Na een grondige risico-analyse -rekening houdende met piloten, toeschouwers, inrichters, dienstdoend personeel en extra te nemen maatregelen ter bescherming van uw eigen gezondheid en de gezondheid van anderen- zijn we tot het volgende besluit gekomen. Op dit moment, noch naar de laatste maanden van het seizoen is er zekerheid dat een organisatie werkelijk zal kunnen doorgaan. Er bestaat immers altijd de mogelijkheid van een nieuwe opflakkering van het virus. Dit alles heeft ons er toe geleid om de geplande inrichtingen van motorcrosswedstrijden voor het seizoen 2020 af te gelasten.”

Voor MCLB/ VJMO/VMCF rijders die een 2020 jaarvergunning hebben, wordt die opgeschort en integraal overgedragen naar 2021. Doordat de 2020 vergunning wordt vernietigd is het wel belangrijk om het nodige te doen als je op training verzekerd wil zijn. Ook hier is echter aan gedacht.

– Voor 100€ is het mogelijk een trainingsvergunning af te sluiten, die loopt dan t.e.m. 31 december 2020
– Rijders die een 2020 jaarvergunning hadden, betalen dankzij de trouwheidskorting slechts 50€

De volledige mededeling van MCLB en VJMO kan je hier  nalezen. Nu is het in Vlaanderen nog wachten op de beslissing van VLM.

Foto’s: Gino Maes

LEES MEER  Roan van de Moosdijk moet onder het mes!

Uw reacties

Ook te lezen