Eli Tomac maakt de klus af!

Eli Tomac maakt de klus af!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Het heeft even geduurd maar Eli Tomac wint het Monster Energy AMA Supercross Championship 450SX. De Kawasaki-rijder is al jaren dichtbij de titel maar keer op keer wist hij het niet af te maken. Dit jaar vielen de puzzelstukjes op de juist plaats al leek het erop dat het coronavirus toet in het eten zou gooien. Dat is gelukkig niet gebeurd en na vijf jaar heeft Kawasaki de titel weer in hun bezit. De laatste wedstrijd van het seizoen in Salt Lake City werd gewonnen door Zach Osborne!

In de finale neemt Dean Wilson de beste start voor teamgenoten Osborne en Anderson. Ken Roczen mengt zich in de strijd tussen de Husqvarna-rijders maar de Duitser maakt een foutje waardoor hij onderuit gaat. Ruim vijf minuten mag Wilson de leiding vast houden maar dan komt Anderson opzetten Hij heeft Osborne achter zich te laten en de kampioen van 2018 wil het seizoen in stijl afsluiten. Heel even lijkt Osborne zich te verzetten maar later neemt Anderson afstand! Dan krijgt Anderson een probleem en hij verliest zijn zadel! Met nog een minuut te gaan is Osborne de leider en de 30-jarige Amerikaan wint zijn eerste 450SX wedstrijd. Anderson komt nog als tweede over de finish voor Wilson die daarmee het succes van Husqvarna compleet maakt! Malcolm Stewart wordt vierde voor Tomac die daarmee de titel pakt. Roczen wordt zevende voor Cooper Webb die daarmee toch tweede wordt in de eindstand voor de Duitser.

Uitslag AMA Supercross 450SX #17; Salt Lake City, USA:
1. Zach Osborne USA (HUS)
2. Jason Anderson USA (HUS)
3. Dean Wilson GB (HUS)
4. Malcolm Stewart USA (HON)
5. Eli Tomac USA (KAW)
6. Broc Tickle USA (SUZ)
7. Ken Roczen D (HON)
8. Cooper Webb USA (KTM)
9. Justin Hill USA (HON)
10. Chad Reed Aus (KTM)

LEES MEER  Cooper Webb verlengt zijn KTM contract!

Eindstand 450SX na 17 wedstrijden:
1. Eli Tomac USA Kawasaki 384
2. Cooper Webb USA KTM 359
3. Ken Roczen D Honda 354
4. Jason Anderson USA Husqvarna 287
5. Justin Barcia USA Yamaha 272
6. Malcolm Stewart USA Honda 252
7. Zach Osborne USA Husqvarna 252
8. Dean Wilson USA Husqvarna 239
9. Justin Brayton USA Honda 227
10. Justin Hill USA Honda 213

De volledige tussenstand vind je HIER.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: SupercrossLIVE

Uw reacties