Nieuwe Giant TCR scoort sterk in fietstest AD

Nieuwe Giant TCR scoort sterk in fietstest AD
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Giant is als één van de hoogvliegers uit de bus gekomen in de fietstest van het Algemeen Dagblad (AD). De TCR Advanced 1 Disc kreeg het label ‘best getest’ uitgereikt in de categorie racefietsen. Daarnaast nam Giant deel met een viertal elektrische fietsen en die werden alle aangemerkt als ‘zeer goed’. De test van het AD, georganiseerd door Fietstest.nl, is in Nederland één van de belangrijkste jaarlijks terugkerende graadmeters voor fietsers.

Om een goed oordeel te kunnen vellen, testten ervaren fietsers vele modellen van de grootste fietsmerken uit binnen- en buitenland, zo ook die van Giant. De fietsende testrijders beoordeelden de modellen op rijeigenschappen, het comfortniveau en de prijs-kwaliteitverhouding. Bij de e-bikes werden ook de motor en werking van de ondersteuning en het bedieningsgemak en display onder de loep genomen. Zo ontstond een duidelijk, helder beeld van wat er bij Nederlandse fietsers in de smaak valt.


TCR Advanced 1 Disc op hoogste podiumtrede

In de categorie racefietsen (met een prijslimiet van 2.500 euro) eindigde de TCR Advanced 1 Disc met een 8,3 als eindcijfer op de hoogte podiumtrede. Deze racefiets met schijfremmen uit de 2021-collectie heeft het vernieuwde TCR-frame. Kenmerken hiervan zijn de hoge stijfheid-gewichtsverhouding en de verbeterde aerodynamische prestaties. Dit alles resulteert in een nóg betere rijkwaliteit, explosievere acceleraties en meer klimefficiëntie. De testers merkten dit op; zij waren zeer te spreken over met name de goede wegligging en het strakke, sterke TCR-frame. “Enorm stijf, maar toch comfy. De adviesprijs van 2.499 euro is voor een high-end racefiets echt niet oog”, zeggen de testers.

Ook de e-bikes scoren goed

Ook in andere testcategorieën kwam Giant met prachtige punten thuis. Bij de elektrische toer- en trekkingfietsen (2.000 tot 4.000 euro) kreeg de Explore E+ 1 Pro een 7,7 als rapportcijfer, goed voor het predicaat ‘zeer goed’. De Entour E+ 0 Disc eindigde in de top van de elektrische stadsfietsen tot 2.500 euro: de e-bike behaalde een 7,5 en het label ‘zeer goed’. “Fiets is lekker licht”, zeggen de testers over dit model. Bij de elektrische stadsfietsen vanaf 2.500 euro scoorde de DailyTour E+ 1 BD een 7,4 (‘zeer goed’). “Sportief, oogt goed. Goed uitgeruste bike met prima wegligging”, aldus het testpanel. Bij de sportieve woon-werkfietsen (zie foto boven) haalde de FastRoad E+ EX Pro een 7,0 (‘zeer goed’). De resultaten zijn vandaag gepubliceerd in het AD.

Foto’s: Giant

Uw reacties

Ook te lezen