Techniek: zo plaats je een bibmousse!

Techniek: zo plaats je een bibmousse!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De rijders die deelnemen aan MXGP-wedstrijden moet je niet meer overtuigen, zij rijden allemaal met een mousse als binnenband. En dit doen ze allemaal voor één en dezelfde reden: je kan geen lekke band hebben. Dat risico om punten te verliezen sluit je dus uit.

Een mousse plaatsen als binnenband vereist een iets andere werkwijze. Het start al met een meegeleverde tube. Daarmee smeer je de mousse en de binnenkant van de buitenband in. Dit is nodig om hittevorming in de mousse op een snelle manier af te voeren naar de buitenband. In extreme omstandigheden zou de mousse anders verpulveren door ophoping van overtollige hitte. Verder heb je voldoende bandenlichters nodig en de juiste werkwijze. Die zie je in deze video.

Uw reacties