Woensdagwonder Webb stelt het feestje even uit

Woensdagwonder Webb stelt het feestje even uit
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Het feest van Eli Tomac moet nog even wachten want Cooper Webb heeft de zestiende wedstrijd van het Monster Energy AMA Supercross Championship 450SX gewonnen. De KTM-rijder wist door deze winst zijn achterstand in de titelstrijd terug te brengen naar 22 punten. Tomac werd tweede voor Zach Osborne. Komende zondag wordt de finale verreden, Tomac lijkt na zes jaar de belangrijkste Amerikaanse titel terug te bezorgen bij Kawasaki.

In de finale over 20 minuten en een ronde lijkt Webb de beste start te nemen maar daar is toch Osborne! De Husqvarna-rijder neemt de leiding voor Justin Brayton, Justin Hill en Webb. Tomac is weer slecht aan de wedstrijd begonnen, hij gaat als laatste de eerste bocht in om de eerste ronde als twaalfde te volbrengen. In de tweede ronden passeren Webb en Ken Roczen de Honda van Hill waarna de pijlen worden gericht op Brayton. Deze wordt zakt vervolgens terug naar de vierde plaats om de finale als zesde af te sluiten. Inmiddels heeft Jason Anderson zich aangesloten bij Webb en Roczen in het gevecht om de tweede plaats achter de rug van Osborne. Nog net in de eerste helft van de wedstrijd verliest Osborne zijn voorsprong en gaat een kwartet strijden om de overwinning. Tomac is de snelste man op het circuit en pakt de concurrentie een voor een in. De enige die weerstand kan bieden is Webb en hij wint voor Tomac en Osborne die maarliefst 17 minuten aan de leiding heeft gereden! Roczen en Anderson maken de top vijf compleet.

LEES MEER  Cooper Webb verlengt zijn KTM contract!

Uitslag AMA Supercross 450SX #16; Salt Lake City, USA:
1. Cooper Webb USA (KTM)
2. Eli Tomac USA (KAW)
3. Zach Osborne USA (HUS)
4. Ken Roczen D (HON)
5. Jason Anderson USA (HUS)
6. Justin Brayton USA (HON)
7. Malcolm Stewart USA (HON)
8. Martin Davalos Ecu (KTM)
9. Justin Barcia USA (YAM)
10. Blake Baggett USA (KTM)

Tussenstand 450SX na 16 van 17 wedstrijden:
1. Eli Tomac USA Kawasaki 366
2. Cooper Webb USA KTM 344
3. Ken Roczen D Honda 338
4. Justin Barcia USA Yamaha 269
5. Jason Anderson USA Husqvarna 264
6. Malcolm Stewart USA Honda 233
7. Zach Osborne USA Husqvarna 226
8. Dean Wilson USA Husqvarna 218
9. Justin Brayton USA Honda 216
10. Justin Hill USA Honda 199

De volledige tussenstand vind je HIER.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: SupercrossLIVE

Uw reacties