Positieve resultaten voor Pierer Mobility

Positieve resultaten voor Pierer Mobility
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Ondanks de wereldwijde coronacrisis boekte PIERER Mobility AG toch een positief resultaat in de eerste helft van het jaar. Pierer Mobility AG is de beursgenoteerde holding achter KTM, Husqvarna, GasGas en de Husqvarna en R Raymon e-bikes.

– Verkoop: 124.682 motorfietsen en e-bikes (vorig jaar: 135.711)
– Boom in de wereldwijde vraag naar tweewielers
– Toename van de productiecapaciteit en personeelsgroei (+170 medewerkers)
– Vroege 100% overname van GASGAS
– Positieve vooruitzichten voor de tweede helft van 2020
– Verkoop: 124.682 motorfietsen en e-bikes (vorig jaar: 135.711)

In de eerste helft van 2020 werden meer dan 70.171 KTM-, HUSQVARNA- en GASGAS-motorfietsen en 34.351 HUSQVARNA- en R RAYMON-motorfietsen verkocht. Dit komt overeen met een stijging van +1,3% ten opzichte van het voorgaande jaar. Daarnaast verkocht Pierer’s Indiase partner Bajaj 20.160 (vorig jaar: 32.539) motorfietsen onder de merken KTM en HUSQVARNA in zijn markten.  Die werden in de eerste zes maanden wel  hard werden getroffen door Corona.

Door de Corona-gerelateerde productieonderbreking van twee maanden verwacht PIERER Mobility AG een omzet van 600 miljoen euro (eerste helft 2019: 754,9 miljoen euro), maar al in de eerste helft van het jaar een positieve EBIT van 1,7 miljoen euro (eerste helft 2019: 46,6 miljoen euro).

Boom in wereldwijde vraag naar tweewielers

Na de lockdown van twee maanden beleefde de tweewielerhandel een hausse door een schijnbaar veranderd mobiliteitsgedrag, wat tot uiting komt in een tweecijferige groei van het aantal inschrijvingen in zowel de motor- als de e-bicycle sector.

De markt voor motorfietsen ontwikkelde zich verrassend sterk, vooral in Noord-Amerika (+ 20%) en Australië (+ 39%). Wereldwijd steeg het aantal inschrijvingen van motorfietsen in de eerste helft van het jaar met ongeveer 4 procent, ondanks de Corona lockdown. Vooral de merken KTM en HUSQVARNA profiteerden hiervan en behaalden hoge marktaandeelwinsten.

Toename productiecapaciteit en personeelsgroei (+170 medewerkers)

Om aan de toenemende vraag naar tweewielers en de noodzakelijke verhoging van de productiecapaciteit te kunnen voldoen, zijn sinds begin juni 2020 170 extra medewerkers in dienst genomen voor de Oostenrijkse vestigingen. Het wereldwijde personeelsbestand stijgt zo tot meer dan 4.400 medewerkers.
Vroegtijdige 100% overname van GASGAS

PIERER Mobility Group neemt 100% van de aandelen van GASGAS Motorcycles GmbH voortijdig over en positioneert GASGAS als het derde groepsmerk in de off-road motorsector voor ambitieuze beginners en als wereldwijde marktleider op het gebied van trials. Bovendien vult GASGAS haar productportfolio aan met een sportief aanbod in de high-end e-mountainbike sector.

Positieve vooruitzichten voor het 2de semester 2020

Door de sterke wereldwijde vraag verwacht de groep een omzetstijging tot meer dan EUR 800 miljoen in de tweede helft van 2020 en ligt daarmee aanzienlijk hoger dan in dezelfde periode van het voorgaande jaar (tweede helft 2019: EUR 765,3 miljoen). Voor 2020 wordt een jaaromzet verwacht van meer dan EUR 1.400 miljoen (FY 2019: EUR 1.520,1 miljoen). De e-bike divisie zal nu al een omzet van meer dan EUR 110 miljoen realiseren.

Foto’s: Pierer Mobility, Sebas Romero, shotbyBavo, Husqvarna Bicycles

 

Uw reacties

Ook te lezen