Belgen boven in Le Quesnoy!

Belgen boven in Le Quesnoy!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De klassieker op de remparts in Le Quesnoy lokt jaarlijks een pak Belgische deelnemers. Ook nu was dit het geval ondanks de Corona-beperkingen waardoor het aantal buitenlandse rijders werd beperkt. Met Kristof Van Vaerenbergh en Daymond Martens schoten de Belgen opnieuw de twee hoofdprijzen af terwijl er op de rest van de podia ook opvallend veel Nederlands gesproken werd in Noord-Frankrijk.

In de 85 cc domineerde de Belgische kampioen Hugo Stiennes met gemak de beide reeksen. In de eerste reeks had hij nog de handen vol met Troy Verburgh en Brent Van De Walle maar na de pauze domineerde de TM-rijder alles en iedereen. Brent Van De Walle maakte zijn Frans debuut op een vierde plaats in de eindstand.

In de 125 cc-klasse had Junior Bal meteen zijn visitekaartje afgegeven door de eerste manche te winnen maar na de pauze liep het duidelijk minder voor de Husky-rijder. De beste Belg werd nu Noa Fornier die eerder in de trainingen een lelijke crash had meegemaakt. Junior Bal werd nog wel mooi tweede in de eindstand terwijl Fornier als vierde net het podium miste.

De MX2-klasse werd een waar spektakel waarbij de heroptredende Kristof Van Vaerenbergh de hoofdrol opeiste. Hij won de eerste manche voor een knap sturende Avo Tack waardoor het thuispubliek langzaam maar zeker zich diende neer te leggen bij het meesterschap van de Belgen. In de slotreeks kwam dan toch de revanche met een thuiszege van Jean-Loup Lepan die de zege pas in de laatste ronde kon verzekeren na een harde crash van Kristof Van Vaerenbergh. De Yamaha-rijder was echter op tijd rechtgekrabbeld en werd nog derde achter Lepan en Avo Tack waardoor hij eindlaureaat werd. Avo Tack pakte een tweede plaats terwijl ook Maxime Lurkin, Yann Meulemeester en Ugo Moors in de top tien terug te vinden waren.

LEES MEER  FOTO: de Beachcross in Berck-sur-Mer

In de MX1-klasse was er geen kruid opgewassen tegen Daymond Martens. De BUD-Kawasaki-rijder domineerde de beide reeksen voor Erik Willems en Matteo Puffet die zo zelfs thuislieveling Jeremy Haucquier kon voorblijven. Ook een super top tien plaats was weggelegd voor Mattis Meerschout, Mathieu Van Der Beke en vooral de jonge Ryan Bonnewijn die zich in de slotreeks zomaar de top vijf binnenreed in dit gezelschap.

Resultaten

85 cc: 1. Hugo Stiennes (BEL) 2.Tom canneele (FR) 3.Pablo Henouille (Fr) 4.Brent Van De Walle (Bel) 5.Troy Verburgh (Bel)

125 cc: 1. Aurelien Declercq (FR) 2.Junior Bal (BEL) 3.Camille Teillier (Fr) 4.Noa Fornier (Bel) 5.Cyril Cerisier (Fr) 6. Emiel Soens (BEL) 7. Noah Deboutez (BEL) 30.Britt Van Muylem (BEL)

MX2: 1.Kristof Van VAerenbergh (Bel) 2.Avo Tack (BEL) 3.Antoine Fondu (FR) 4. Jean-lou Lepan (FR) 5.Theophane Quenehen (FR) 7. Maxime Lurkin (BEL) 9. Yann Meulemeester (BEL) 10.Ugo Moors (BEL) 11.Cyriel Labie (BEL) 13.Pako Destercq (BEL) 22.Lowie Soens (BEL) 23.Kevin Tamo (BEL)

MX1: 1.Daymond Martens (BEL) 2.Erik Willems (BEL) 3.Matteo Puffet (BEL) 4.Jeremy Haucquier (FR) 5.Mattis Meerschout (BEL) 6.Ryan Bonnenwijn (BEL) 7.Mathieu Van Derbeken (Bel)

Tekst: Heikki Declercq
Foto:
Greg Vass / Greggie’s Pix

Uw reacties

Ook te lezen