Dylan Walsh valt in voor JM Honda Racing in MXGP

Dylan Walsh valt in voor JM Honda Racing in MXGP
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De tweeëntwintigjarige Dylan Walsh zal nu zondag Julien Lieber vervangen bij JM Honda Racing. De regerende Brits MX2-kampioen heeft sinds kort de overstap naar de MX1 gemaakt op de Honda CRF450R.

Walsh, een in Groot-Brittannië geboren Nieuw-Zeelander is een veelzijdige rijder met ervaring in veel verschillende internationale kampioenschappen van het WK MX2 tot de EMX250 en de Amerikaanse top amateur SX wedstrijden.

Voordat hij aan zijn wereldwijde odyssee begon, pakte Dylan acht nationale titels in Nieuw-Zeeland. De spectaculaire piloot uit Christchurch behaalde in 2017 en 2018 twee reekszeges en verschillende podiumplaatsen in de EMX250. In zijn eerste volledige WK MX2 seizoen scoorde Walsh vorig jaar een 8ste plaats (Uddevalla, Zweden) en finishte 5de in race twee in Mantova.

Dylan gaf in zijn allereerste race op de 450, de openingsronde van de MX Nationals UK in Hawkstone Park, meteen zijn visitekaartje af. Hij leidde er de tweede manche en werd 5de in de eindstand. Walsh zal overigens ook de laatste drie rondes van de MX Nationals rijden.

Dylan Walsh: “Ik ben super enthousiast over deze geweldige kans! Ik realiseer me dat het een grote stap is, maar ik ben gemotiveerd om hard te werken met het team. De bedoeling is om elke keer als ik rij te verbeteren. Ik zit nog maar een paar weken op de Honda 450, maar zelfs standaard is het een prima motor waar je makkelijk aan went. Dit alles zou niet mogelijk zijn zonder ‘Matt Smith Racing’ en ‘Only Revo’ die mij -ondanks de korte termijn waarin alles rond raakte- toelieten om deze kans met JM Honda Racing te grijpen. Daar ben ik hen erg dankbaar voor.

Jacky Martens, JM Honda Racing teammanager: “We kijken er echt naar uit om met Dylan aan de slag te gaan. Hij heeft al eerder bewezen dat hij over pure snelheid beschikt en graag wil leren. Invallen voor een rijder als Julien Lieber die aan zijn derde MXGP seizoen begon, is een zware opdracht. We hebben echter geen verwachtingen. We willen gewoon dat hij zoveel mogelijk ervaring opdoet en progressie blijft maken.Tijdens het testen op de JM Honda Racing-motor was Walsh direct op zijn gemak. Een mooie kennismaking dus. Bij deze wil ik ook Matt Smith (MSR Redline Honda) en Mark Yate (Only Revo) bedanken voor hun begrip en samenwerking.” 

LEES MEER  Jordi Tixier verlengt samenwerking met KTM Sarholz

Uw reacties