Maurice Chanton verbijt de pijn!

Maurice Chanton verbijt de pijn!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Na een onderbreking van vijf maanden is het Europees Kampioenschap 250cc verder gegaan in Letland. Op het zandcircuit van Kegums worden de tweede, derde en vierde wedstrijd van dit kampioenschap verreden. Maurice Chanton kwam helaas niet ongeschonden uit de ‘corona stop’ want hij raakte geblesseerd aan zijn knie De afgelopen tijd werd intensief gewerkt aan de revalidatie en daardoor kwam hij nu alweer in actie. De Zwitser wist zich te kwalificeren maar valpartijen gooide helaas roet in het eten. De overwinning ging naar de Fransman Thibault Benistant die ook de nieuwe leider is in het kampioenschap.

EMX250:
Tijdens de training op zaterdagochtend weet Maurice zich te kwalificeren voor de wedstrijden later op de dag. Door het corona virus worden de beide wedstrijden op dezelfde dag verreden. Het is dus een drukke dag voor het CreyMert Racing Team. De eerste manche is de start goed maar hij moet even van het gas om beter uit te komen in de eerste bocht. Op een 30e plaats begint de KTM-rijder aan de wedstrijd over 25 minuten en twee ronden. Even later gaat het mis met een valpartij als gevolg. Hierdoor zakt de FXR-geklede crosser terug naar de 37e plaats. Hij weet vervolgens nog terug te komen naar de 34e plaats maar punten zijn niet meer haalbaar.
De tweede manche begint helaas niet veel beter voor de 19-jarige crosser. De start is goed maar een valpartij in de eerste ronde zorgt voor heel veel tijdverlies. De wedstrijd wordt vervolgd maar ook nu zitten punten er niet in. De crosser uit Luterbach verbijt de pijn maar de inzet wordt niet beloond.

Volgende wedstrijd:
Komende dinsdag gaat het EMX250 verder in Kegums.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Eva Szabadfi Photo

Uw reacties