Reacties Axel: Herlings, Febvre, Coldenhoff en co…

Reacties Axel: Herlings, Febvre, Coldenhoff en co…
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Jeffrey Herlings (Red Bull KTM Factory team) werkte in Axel een sterke generale repetitie voor de MXGP van Letland af.  Maar ook enkele andere rijders bewezen na de voorbereidingsraces dat ze klaar zijn voor het grote werk. Enkele reacties vanuit de paddock in Axel!

Romain Febvre, winnaar in 500cc: “Het was weer een goed weekend voor ons; het doel was ook dit weekend weer om ons voor te bereiden op de GP’s met meer starts. Twee races, vier starts, twee holeshots en twee seconden, dus dat is echt positief. Hier bij Axel was mijn gevoel niet zo goed in de eerste race, maar beter in de tweede; een overwinning is altijd een goed resultaat, maar ik heb het gevoel dat ik nog steeds kan verbeteren en we zullen deze week voor de drie GP’s in Letland verder werken.”

Jeffrey Herlings, 2de in 500cc: ‘’Ik ben tevreden over het rijden. Ik heb vijf maanden geen wedstrijden gereden en daarom is het fijn dat ik hier nu een goede wedstrijd heb kunnen rijden voordat het WK volgend weekend verder gaat in Letland. De eerste manche was perfect. In de tweede manche moest ik van ver komen maar met een goed ritme kwam ik nog terug naar een vijfde plaats. Het gevoel is goed en ik reis met vertrouwen af naar Letland.”

Roan van de Moosdijk, 2de in 250cc: “In de eerste manche zat ik achter mijn teamgenoten en kon ze na een aantal ronden in halen. Boisramé bleef nog even in m’n wiel maar toen ik eenmaal in m’n ritme kwam, kon ik wegrijden. Op het einde van de manche kreeg ik last van harde armen dus reed de wedstrijd gecontroleerd uit. De tweede reeks kon ik sneller naar voor rijden zo eindigde ik weer tweede. De afgelopen wedstrijden waren positief, ik kijk dan ook uit naar Kegums! ’’

Mathys Boisrame, 3de in 250cc: “Na hard te hebben gewerkt deze winter is het eindelijk een succesvolle dag geworden. Ik was vijfde in de kwalificaties en kreeg een goede start in de top vijf van de eerste manche; ik reed dicht bij de koplopers om als derde te eindigen. Hoewel ik in de laatste drie ronden veel tijd verloor met de gedubbelden. In de tweede manche eindigde ik opnieuw als derde voor de derde plaats in het algemeen. Ik ben blij met mijn weekend; het liet me toe om nog wat meer in het ritme te komen voor de GP’s in Letland.”

Mikkel Haarup, 5de in 250cc: “Het was weer een goede wedstrijddag. Ik had twee goede starts in de top drie en ik reed twee degelijke reeksen in de top vijf. De motor werkte de hele dag geweldig. Het circuit was zwaar, maar ik voelde me comfortabel en het was een geweldige manier om me voor te bereiden op de herstart van het GP-seizoen.”


Glenn Coldenhoff, 3de in 500cc
: “Over het geheel genomen ben ik blij met vandaag. In de kwalificatie zat iedereen heel dicht bij elkaar en ik kwalificeerde me als vijfde, dus dat was oké. Ik voelde me geweldig voor de eerste race, ik pakte de holeshot, maar toen kwam de rode vlag. Bij de herstart was mijn start niet zo goed, rond de 10de plaats. Ik snel naar de zesde plaats rijden, maar de baan was vrij plat en met één lijn, dat maakte het moeilijk om te passeren. Ik wist dat mijn conditie goed was,  met nog twee ronden te gaan, haalde ik Benoit Paturel in, toen verloor Monticelli tijd met een achterligger en eindigde ik als vierde. Race twee had ik weer een goede start op de derde plek. Ik ben snel naar de tweede plaats gegaan en ben daar het grootste deel van de race gebleven. Ik bereidde een aanval lop Febvre voor  toen ik aanraking met een achterligger kwam. Ik viel terug naar de vierde plaats en nam een paar ronden de tijd om mijn ritme terug te vinden. Uiteindelijk sloot ik op de derde plaats af met een goed ritme, maar tegen die tijd was de wedstrijd voorbij. Ik ben erg blij met mijn GasGas MC 450F, we hebben wat kleine aanpassingen gedaan aan de vering voor vandaag en die pakten goed uit. Mijn snelheid en conditie zijn goed, dus ik kijk echt uit naar volgend weekend in Letland.”


Kjell Verbruggen, 14de in 250cc: “In de eerste manche startte ik als tiende, daarna kon ik goed naar voor komen. Van zes kon ik nog naar de 5de man toe rijden maar toen krijg ik last van pijnlijke armen. Omdat ik gas moest terugnemen, eindigde ik uiteindelijk zevende. In de tweede manche kwam ik bij de start in aanraking met een andere rijder waardoor ik bijna als laatste aan de wedstrijd moest beginnen. Ook kwam ik in de tweede ronde nog een keer ten val met een andere rijder. De motor was behoorlijk krom en daardoor ging het rijden niet lekker meer. Toch ben ik nog terug gekomen naar een twintigste plaats.”


Lars Griekspoor,
15de in 500cc:  “Axel is een circuit dat me wel ligt. Mijn start in de eerste manche was echter niet zo lekker. Toch was ik blij dat ik nog kon terugkomen naar P16. In de tweede reeks heb ik lang geprofiteerd van de snellere mannen voor me. Na lang op een veertiende plaats gereden te hebben, kwam ik uiteindelijk op een vijftiende positie over de finish, waar ik opnieuw zeer tevreden mee was.”

Foto’s: shotbyBavo, Niek Fotografie, Gino Maes

 

Uw reacties