VIDEO: Het nieuwe wapen van Evenepoel, Sagan en Alaphilippe!

VIDEO: Het nieuwe wapen van Evenepoel, Sagan en Alaphilippe!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Met veel tamtam -én ritzeges voor Remco Evenepoel en Sam Bennett in de ronde van Burgos-  lanceerde Specialized pas de super veelzijdige Tarmac SL7. In navolging van de 2021 Trek Émonda en Pinarello (F8 – F10 en F12) is dit een alleskunner die zowel uitblinkt op het vlakke als in het klimmen!

Die ultieme combinatie lijkt de toekomst voor top-racefietsen. Géén pure aerofietsen meer dus maar ‘n fiets die uitblinkt op alle fronten. Het scheelt de Specialized topteams Deceuninck-Quickstep en Bora-Hansgrohe voortaan de keuze tussen de aero Venge en de erg lichte Tarmac!


Met amper 6,8 kilo zit de Specialized Tarmac SL7 precies op het minimale toegestane wedstrijdgewicht. Verder claimt de constructeur dat deze 2021 Tarmac maar liefst 45(!) seconden sneller is over 40 kilometer dan de Tarmac SL6. Dat  het nieuwe wapen van Evenepoel en co tjokvol innovatieve technologie zit, spreekt voor zich. Daar hangt echter ook een prijskaartje aan vast. Het SL7 SW topmodel (keuze uit Shimano Dura Ace Di2 of Sram RED etap) kost €11.499.

Foto: Specialized

Uw reacties