Floris van Gremberge pakte volle buit in Overloon

Floris van Gremberge pakte volle buit in Overloon
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Op circuit Duivenbos te Overloon zochten zeven MX2 jeugdrijders een plaats uit achter het starthek. In de eerste manche deed Floris van Gremberghe zichzelf een groot plezier door de kopstart te pakken voor Travis Passaretti (Bel) en Sjef Platte. Het was al snel Konrad Fuchs (Dui) die na een matige start voorbijging aan Joe Kremers, Platte en Passaretti om als tweede door te komen en de jacht te open op de koppositie. Echter had van Gremberghe al gelijk een voorsprong genomen. Fuchs zette halverwege de manche nog wel aan, maar het was van Gremberghe die niet veel onder deed voor zijn rondetijden. De opgebouwde voorsprong van de beginfase bleek dan ook goud waard en het was van Gremberghe die de manche won voor Fuchs. Passaretti kwam op een gepaste afstand als derde over de finish.

In de tweede manche zagen we vanaf de start dezelfde drie namen die streden om zowel de manche- als de dagzege streden. Kopstart was nu voor Fuchs voor van Gremberghe en Passaretti. Echter Fuchs kwam in de eerste ronden ten val en viel terug naar de vierde plaats achter Joe Kremers. Hij wist zich echter snel te herstellen en ging voorbij aan Kremers en kwam weer vlak achter Passaretti. De drie koplopers reden als aan een touw achter elkaar en het leek wachten op een spannende slotfase waarin de strijd om de manche- en dagzege uitgevochten zou worden. Echter gooide een rode vlagsituatie roet in het eten. De manche werd na ruim 10 minuten afgevlagd vanwege dat de dienstdoende arts bezig was met een medisch geval langs de baan. Hiermee ging zowel de manche- als de dagzege naar van Gremberge. Passaretti hield met zijn tweede plaats in de manche Fuchs achter en eiste ook de tweede plaats in het dagklassement voor zich op.

Uitslag eerste manche MX2 jeugd:
1. van Gremberghe, 2. Fuchs (Dui), 3. Passaretti (Bel), 4. Kremers, 5. Platte.

Uitslag tweede manche MX2 jeugd:
1. van Gremberghe, 2. Passaretti (Bel), 3. Fuchs (Dui), 4. Kremers, 5. Platte.

Dagklassement MX2 Jeugd:
1. van Gremberghe 120, Passaretti (Bel) 104, 3. Fuchs (Dui) 104, 4. Kremers 94, 5. Platte 90.

Tussenstand MX2 jeugd 2020:
1. Passaretti (Bel) 318, 2. Platte 298, 3. van Gremberge 234, 4. Fuchs (Dui) 218, 5. Kremers 184

Door: Maycel de Bruijn
Foto: mdbmxpics

Uw reacties