Goeyvaerts/Smeuninx sterkste in loodzwaar Berghem

Goeyvaerts/Smeuninx sterkste in loodzwaar Berghem
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De eerste wedstrijd van het NK zijspannen leverde een Belgische zege op. Het waren Stan Goeyvaerts/Thomas Smeuninx die op een loodzwaar circuit bede manches wisten te winnen. Wilfred Vos/Wessel Susebeek behaalde tweemaal de tweede plaats en werden ook tweede in het dagklassement. Aaron Bens/Joep van Leuken mochten eveneens de gang naar het podium maken.

Eerste manche
De holeshot was voor Goeyvaerts/Smeuninx voor Kevin van Vaerenberg/Niki Debruyne en Bens/van Leuken. In de eerste ronde nam van Vaerenberg/Debruyne de leiding al over en de voorste drie spannen namen snel een voorsprong op Stacey van der Veldt/Alex van der Veldt en Wilfred Vos/Wessel Susebeek. Het waren Bens/van Leuken die als eerste van de drie koplopers in de problemen kwamen en terugvielen naar plaats vijf. Vos/Susebeek waren inmiddels voorbij aan van der Veldt/van der Veldt om als derde door te komen. Inmiddels was het slagveld van de eerste manche niet meer te overzien. Span naar span was in de problemen gekomen in het zware Berghemse zand en ook van Vaerenberg/Debruyne ontkwamen niet aan problemen en vielen enkele plaatsen terug. Goeyvaerts/Smeuninx winnen hierdoor de manche met ruim 20 seconden voorsprong op Vos/Susebeek met daar direct achter Bens/van Leuken en daar weer ruim achter van der Veldt/van der Veldt. Van Vaerenberg/Debruyne moesten het doen met de vijfde plaats in de manche.

Tweede manche
Goeyvaerts/Smeuninx namen vanaf de start het heft in hadden en reden de hele manche op koppositie. Waren het eerst nog van Vaerenberg/Debruyne die tweede lagen maar het waren al snel Vos/Susebeek die als enigste in het spoor van Goeyvaerts/Smeuninx konden blijven. Komende vanaf de zesde plaats gingen ook Bens/van Leuken voorbij aan Vaerenberg/Debruyne om als derde de finishvlag te zien. Van der Veldt/van der Veldt sloten de manche op de vijfde plaats af.

Uitslag eerste manche NK Zijspannen Berghem:
1. Goeyvaerts (Bel)/Smeuninx (Bel), 2. Vos/Susebeek, 3. Bens/van Leuken, 4. van der Veldt/van der Veldt, 5. van Vaerenberg (Bel)/Debruyne (Bel), 6. Stijnen/van Hal, 7. Boeijen/Bloemers, 8. Dinkelman/Nijenhuis, 9. van den Lagemaat/de Grauw, 10. van Rooij/Simons.

Uitslag tweede manche NK Zijspannen Berghem:
1. Goeyvaerts (Bel)/Smeuninx (Bel), 2. Vos/Susebeek, 3. Bens/van Leuken, 4. van Vaerenberg (Bel)/Debruyne (Bel), 5. van der Veldt/van der Veldt, 6. Visscher/Visscher, 7. Van der Venne/van der Venne, 8. Boeijen/Bloemers, 9. Stijnen/van Hal, 10. van Rooij/Simons.

Dagklassement NK zijspannen Berghem:
1. Goeyvaerts (Bel)/Smeuninx (Bel) 200, 2. Vos/Susebeek 190, 3. Bens/van Leuken 182, 4. van Vaerenberg (Bel)/Debruyne (Bel) 174, 5. van der Veldt/van der Veldt 174, 6. Boeijen/Bloemers 167, 7. Stijnen/van Hal 167, 8. van der Venne/van der Venne 162, 9. van Rooij/Simons 162, 10 Dinkelman/Nijenhuis

Door: Maycel de Bruijn
Foto: mdbmxpics

Uw reacties