Harry Dale de nieuwe leider in ONK 50cc

Harry Dale de nieuwe leider in ONK 50cc
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

In Halle heeft Harry Dale de leiding in het KNMV Open Nederlands Kampioenschap 50cc overgenomen. De Brit won beide manches en heeft daardoor de leiding alleen in handen. In de 65cc Grote Wielen werd Dean Gregoire tweede, hij blijft wel de leider in de tussenstand. Yuel Karnebeek en Noam Mezzavilla wisten beide goed te scoren op het prachtige Gelderse circuit.

50cc:
De eerste manche komt Harry als tweede uit de start en wanneer Van Hamond een foutje maakt slaat de crosser uit Manchester direct toe. De KTM-rijder neemt de leiding over en deze geeft hij volgens niet meer uit handen. De tweede manche weet Harry ook naar zijn hand te zetten. De scholier neemt de leiding en deze houdt hij met beide handen vast tot het vallen van de finishvlag.

65cc KW:
Op dit circuit weet Yuel duidelijk de weg en hij rijdt een hele sterke eerste manche. De Alpinestars-geklede crosser komt als tiende over de finish. Zijn Belgische teamgenoot worstelt maar Noam komt boven en hij moet tevreden zijn met de 22e plaats. De tweede manche neemt de crosser uit Soumagne revanche door als twaalfde over de finish te komen. Yuel stuurt zijn Vos Oss-KTM naar een mooie vijftiende plaats!

65cc GW:
In de tijdtraining is Dean het snelste en hij komt als derde uit de eerste bocht nadat het starthek is gevallen voor de eerste manche. Vervolgens weet hij de snelstarter te passeren en volgt er een duel met Jayson van Drunen. Het gaat er heftig aan toe en beide tieners willen zich niet gewonnen geven. Dan kiest de leider een andere lijn en Dean slaat direct zijn slag! De crosser uit Geldrop neemt de leiding over en hij wint de eerste manche. De tweede manche komt de KTM-rijder minder goed uit de start en Van Drunen gooit de deur direct dicht. Vanuit het achterveld moet de 10-jarige crosser zich naar voren werken. Dat lukt want de scholier komt als tweede uit de eerste ronde! Daarna worden de pijlen gericht op de leider en die aansluiting wordt snel gevonden! Dan maakt Van Drunen een foutje waardoor Dean achterop rijdt. Hij komt niet ten val en gaat gedreven in de achtervolging op de nieuwe achterstand goed te maken. Dat gaat iets te wild en Dean gaat onderuit. Hierdoor moet de Vos Oss KTM-rijder genoegen nemen met de tweede plaats in deze manche en het dagklassement.

Volgende keer:
Voor komend weekend staat er geen wedstrijd op het programma, daarna volgt de de vierde KNMV ONK Jeugd op het circuit van Oldebroek.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Sanne S

Uw reacties