Het Frans zandkampioenschap onder druk door gezondheidscrisis

Het Frans zandkampioenschap onder druk door gezondheidscrisis
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Grote evenementen zoals het Franse “championnat sur Sables” zijn dezer dagen moeilijk verenigbaar met de beperkingen die de huidige gezondheidscrisis met zich meebrengt. Nu de race in Berck-sur-Mer evenement is afgelast, zullen andere organisaties zich waarschijnlijk moeten aanpassen als ze niet hetzelfde lot willen ondergaan.

De Ronde des Sables de Loon-Plage, die gepland staat voor 25 oktober wordt zodoende de opener van het kampioenschap. De Moto-Club du Littoral moet echter oplossingen vinden om de “maximum 5000 toeschouwers regel” te kunnen respecteren die door de maatregelen in verband met de coronaviruscrisis wordt opgelegd.

Een systeem van voorverkoop?

In tegenstelling tot een evenement dat midden in een stad als Berck-sur-Mer wordt gehouden, bestaan er oplossingen voor een evenement dat op een gesloten terrein wordt gehouden. De club overweegt een systeem van voorverkoop tegen democratische prijzen (1 of 2 euro) op te zetten dat het mogelijk maakt om de identiteit van elke aanwezige persoon op de site te kennen en deze ter beschikking te houden van de autoriteiten als dat nodig blijkt.

Van de kant van de organisatoren moet ook de ontwikkeling van de pandemie in het noorden van Frankrijk nauwlettend in de gaten worden gehouden. Een verslechtering van de gezondheidssituatie zou leiden tot reisverboden die onvermijdelijk veel piloten zouden treffen, met name de Belgen, die altijd zeer talrijk zijn op het Franse kampioenschap sur Sables, vooral wanneer het kampioenschap in het noorden plaatsvindt.

En Le Touquet?

Praten over het Franse zandkampioenschap is natuurlijk praten over de finale op het prestigieuze strand van Le Touquet. De Enduropale is een configuratie die identiek is aan die van Berck-sur-Mer, maar met een veel groter publiek. Tussen nu en eind januari zou de situatie heel snel kunnen veranderen, in de ene of in de andere richting. In deze onzekere context weigert burgemeester Daniel Fasquelle voorlopig te dramatiseren en geeft hij de voorkeur aan uitstel van een beslissing.

In de overtuiging dat een “Enduropale achter gesloten deuren beter is dan helemaal geen Enduropale”, geeft de burgemeester van Le Touquet zichzelf de tijd om de situatie te analyseren alvorens een beslissing te nemen. En, zoals hij in de columns van La Voix du Nord aangeeft, kan de TV-verslaggeving van Le Touquet Enduropale het houden van het evenement op zich rechtvaardigen, ook al zal de afwezigheid van toeschouwers de lokale handel treffen.

Foto: CFS

Uw reacties