Ricardo Phoelich pakt dagzege en leiding bij Quads

Ricardo Phoelich pakt dagzege en leiding bij Quads
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Ricardo Phoelich heeft in het ONK quads de koppositie gegrepen in de tussenstand. Op circuit de Witte Ruysheuvel wist hij beide manches te winnen en passeerde in de tussenstand Job Smits, Joe Maessen en Rick Haverdil. De tweede plaats was deze dag voor Rick Haverdil met tweemaal de tweede plaats in de manches. Met een vierde en derde plaats in de manches mocht ook Job Smits plaats nemen op het podium.

Eerste manche
De eerste manche ging van start zonder Mike van Grinsven die nog wel had deelgenomen aan de tijdtraining. Echter blijft hij teveel last houden van zijn enkelblessure en besloot hij niet van start te gaan. Het was Haverdil die als snelste weg was voor Richard Ruttenberg, Phoelich, Maessen, en de Cuyper (Bel). Ruttenberg verslikte zich al snel in een bocht en dat was voor hem het begin van een snelle terugval. Hierdoor was het Smits die zich in de top vijf meldde. Haverdil leek in de eerste ronden zich los te rijden van de rest met daarachter Phoelich en Maessen die op hun buurt weer op enige afstand werden gevolgd door de Cuyper en Smits. Haverdil moest echter zijn tempo laten zakken vanwege rugproblemen en het was halverwege de manche Phoelich die aan de leiding kwam met Maessen in zijn spoor. Maessen kon het gevecht door mechanische pech niet volhouden en kwam enkle bochten voor de finish stil te staan. Hierdoor schoven de heren achter hem een plaats op en was het Haverdil die achter Phoelich nog als tweede over de finish kwam. De Cuyper had het gat met Haverdil nog grotendeels dicht weten te rijden, maar strandde op 6 seconden van Haverdil op de derde plaats. Ruim daarachter kwam Smits als vierde over de finishlijn voor Tuur van Hoof (Bel).

LEES MEER  Gautier Paulin wint eerste reeks in Lommel

Tweede manche
Het was opnieuw Haverdil die als snelste weg was voor Gijs Wentink, de Cuyper, Phoelich en Ruben van Lith. Wentink zag al snel de Cuyper, Phoelich en van Lith aan zich voorbijgaan en viel snel buiten de top vijf. Het was nu Nick van Hout die als vijfde doorkwam. Door de strijd achter hem had Haverdil inmiddels snel een voorsprong te pakken op de Cuyper. Eenmaal voorbij aan de Cuyper was het opnieuw Phoelich die het gat wist te dichten en hem wist te passeren. De Cuyper zag ook van Lith aan zich voorbijgaan en moest even later ook zijn meerdere kennen in de oprukkende Smits, die inmiddels voorbij aan van Hout was. De Cuyper viel hierna snel uit en het was van Hout die opnieuw als vijfde doorkwam. Phoelich had inmiddels een mooie voorsprong op Haverdil en ging opnieuw als winnar over de finish komen voor Haverdil. Smits liet zijn tandem nog eens zien en wist van Lith te passeren om als derde te eindigen. In de strijd om de vijfde plaats werd van Hout in de laatste ronde gepasseerd door van Hoof, die opnieuw als vijfde wist te eindigen.

In de tussenstand van het ONK quads staat nu Phoelich aan de leiding. Echter daarachter is er nog geen duidelijkheid. De grote vraag blijft tot nu toe of de eerste manche van vorige week in Berghem meetelt.
Deze manche werd afgevlagd met een rode vlag voordat de helft van de te rijden tijd verstreken was en volgens de eigen regelementen van de KNMV zou deze niet mee mogen tellen. Er vond voornamelijk vanwege tijdgebrek geen herstart van deze manche plaats en de KNMV heet nog geen officiële mededeling gedaan omtrent deze situatie en laat de deelnemers tot nu toe in het ongewise. Echter in beide gevallen heeft Phoelich nu de red plate.

LEES MEER  Gautier Paulin wint eerste reeks in Lommel

Uitslag eerste manche ONK Quads Masters Oss:
1. Phoelich, 2. Haverdil, 3. de Cuyper (Bel), 4. Smits, 5. van Hoof (Bel), 6. van Lith, 7. Ruttenberg, 8. Wentink, 9. van Hout, 10. Gommans.

Uitslag tweede manche ONK Quads Masters Oss:
1. Phoelich, 2. Haverdil, 3. Smits, 4. van Lith, 5. van Hoof (Bel), 6. van Hout, 7. Ruttenberg, 8. Steenbergen, 9. Gommans, 10. Wentink.

Dagklassement ONK Quads Masters Oss:
1. Phoelich 50, 2. Haverdil 44, 3. Smits 38, 4. van Lith 33, 5. van Hoof (Bel) 32, 6. Ruttenberg 28, 7. van Hout 27, 8. Wentink 24, 9. Gommans 23, 10. de Cuyper (Bel) 20.

Tussenstand ONK Quads Masters 2020 (zonder eerste manche Berghem):
1. Phoelich 65, 2. Haverdil 64, 3. Smits 63, 4. van Lith 49, 5. van Hoof (Bel) 44, 6. Gommans 41, 7. van Hout 37, 8. Ruttenberg 36, 9. Wentink 30, 10. Steenbergen 24.

Tussenstand ONK Quads Masters 2020 (inclusief eerste manche Berghem):
1. Phoelich 85, 2. Smits 81, 3. Haverdil 80, 4. van Lith 57, 5. Gommans 56, 6. van Hout 50, 7. Ruttenberg 48, 8. van Hoof (Bel) 45, 9. Maessen 44, 10. Wentink 40.

Door: Maycel de Bruijn
Foto: mdbmxpics

Uw reacties