Seewer vierde in derde GP van Faenza.

Seewer vierde in derde GP van Faenza.
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Monster Energy Yamaha Factory MXGP kwam op zondag voor de laatste keer in actie op het circuit van Faenza in Italië. De derde wedstrijd van de Italiaanse triple header werd onder de hete zon verreden onder toeziend oog van een gelimiteerd aantal fans. Nadat de eerste twee wedstrijden in Faenza zeer positief waren verlopen, zat het Yamaha team in de juiste flow en de Grand Prix van Emilia Romagna was een volgende stap in de goede richting.

Jeremy Seewer zette zijn goede vorm verder en wist in de tijdtraining een goede tweede tijd neer te zetten. Dit was ook zijn positie toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte. Seewer was duidelijk de snelste rijder op de baan en probeerde alles wat hij kon om de kopman te passeren. Bij een inhaalmanoeuvre in de slotfase van de manche kwam hij ten val en verloor de tweede plaats. Wel wist hij met een derde plaats belangrijke punten voor het kampioenschap te scoren. Seewer zette gedurende de wedstrijd de snelste tijd op de klok en liet hiermee zien hoe snel hij was.

Ook in de tweede manche was hij sterk maar het koste hem in de beginfase een aantal ronden voordat hij aan kwam op een vierde plaats. Dit was de positie die hij vast wist te houden tot aan de finishvlag. Met een 3-4 in de manches eindigde hij op een vierde plaats in het dagklassement en kwam hiermee twee punten tekort om op het podium plaats te mogen nemen. Seewer pakte belangrijke punten en staat nu vierde in de tussenstand van het wereldkampioenschap MXGP, slechts acht punten achter de derde man in het kampioenschap. Na acht wedstrijden staat hij slechts 30 punten achter op de leider in het kampioenschap.

LEES MEER  Jeffrey Herlings: Niet 100%, maar veel beter dan de voorbije jaren"

Gautier Paulin kende pech dat hij niet in de top vijf finishte. Hij pakte een hele goede start in de eerste manche en reed in de kopgroep. Door een valpartij verloor hij kostbare tijd maar hij gaf niet op en wist er nog een elfde plaats uit te halen. In de tweede manche werd hij negende en deze resultaten bezorgden hem in het dagklassement een elfde plaats. Na de triple header in Faenza staat Paulin op een achtste plaats in de tussenstand van het wereldkampioenschap. De derde rijder van het Monster Energy Yamaha Factory MXGP team, Arnaud Tonus, kwam vanwege een enkelblessure niet aan de start.

Jeremy Seewer: ‘’In de eerste manche pakte ik een goede start. Ik had een spannend duel met Antonio Cairoli maar gelukkig kwamen we niet ten val. Ik volgde Jorge Prado de hele manche maar slaagde er niet in om hem te passeren. Ik gaf alles wat ik had maar verloor hierdoor mijn energie. Omdat ik op de limiet aan het rijden was, kwam ik ten val. Ik maakte niet echt een fout maar dit kan gebeuren in motorcross. Toch wist ik nog derde te worden. In de tweede manche zat ik opnieuw achter Prado en ditmaal wist ik hem wel te passeren maar wel had ik hierbij kostbare tijd verloren. Om eerlijk te zijn voelde ik mezelf een beetje op omdat ik in de eerste manche veel energie had verbruikt. Het is jammer dat ik het podium heb gemist maar ik heb belangrijke punten gepakt voor het kampioenschap. Ik heb geen blessures opgelopen en dat is positief. Ik ga nu herstellen en blijf hard werken voor de rest van het kampioenschap.’’

LEES MEER  Team Gasdevil-Omnius Truckparts nieuw in het rennerskwartier

Gautier Paulin: ‘’In de eerste manche wilde ik een achterblijver inhalen waardoor ik een andere lijn pakte. De grond was daar heel hard waardoor het voorwiel weg gleed en ik ten val kwam. Ik verloor veel tijd en was er teleurgesteld over. Vorige week zondag kwam ik hard ten val en heb hierbij veel energie verloren. Ik voelde dit in de tweede manche. Ik heb flink aangezet maar ik miste de energie. Ik ga nu herstellen en bekijken of mijn gezondheid in orde is zodat ik in Mantova volledig fit ben. Ik ben teleurgesteld over deze drie wedstrijden hier in Faenza. De eerste was ok want toen kon je de echte Gautier zien rijden maar ik had de zware valpartij en ik ben daar niet goed van hersteld. Ik ben er klaar voor om nu te gaan herstellen en weer aan het werk te gaan zodat ik in Mantova weer 100 procent fit ben.”

In de komende twee weken zal het team zich gaan voorbereiden op de volgende triple header, welke verreden gaat worden op het zanderige zandcircuit van Mantova.

Geplaatst: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie

Uw reacties

Ook te lezen

 • Geerts en co over de seizoensopener

  Geerts en co over de seizoensopener

  Het Monster Energy Yamaha Factory MX2 Team kende een moeizame WK-start in Rusland. Maxime Renaux eindigde zesde in Orlyonok, Thibault Benistant elfde en Jago Geerts – die met een knieblessure …
 • FOTO: GP Rusland op zondag

  FOTO: GP Rusland op zondag

  Niet alleen de rijders en monteurs moesten vandaag zwaar aan de bak. Ook voor medialui was het in Orlyonok werken geblazen! Onze fotografen bleken echter goed op dreef en serveren …
 • Bax/Musset winnen voor team Vanluchene in het Franse Huismes!

  Bax/Musset winnen voor team Vanluchene in het Franse Huismes!

  Etienne Bax en Nicolas Musset hebben vandaag de eerste wedstrijd gewonnen om het Franse zijspancross kampioenschap. In Huismes pakte men in een sterk internationaal veld in de drie heats tweemaal …
 • Romain Febvre over MXGP Rusland

  Romain Febvre over MXGP Rusland

  Samen met winnaar Tim Gajser was Romain Febvre (Monster Energy Kawasaki) de enige die ook in de laatste MXGP wedstrijd van 2020 op het podium stond. Dat de Franse topper …