Sterke seizoensstart voor Weijers/Van de Wiel

Sterke seizoensstart voor Weijers/Van de Wiel
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Ook voor de zijspannen Nationalen/Inters mochten voor hun eerste wedstrijd plaats nemen achter het starthek op circuit de Meersteeg te Geldermalsen. De dagzege bij de zijspan Inters ging naar het duo Stephan Weijers/Aivar van de Wiel. In beide manches wist deze combinatie vanaf de vierde ronde de koppositie te pakken. In de eerste manche reden zij vervolgens langzaam maar zeker weg van Thom van de Lagemaat/Kayran de Grauw.

In de tweede manche moest er afgerekend worden met het Duitse duo Andre Knübben/Simon Lenz, die lang in het spoor van Weijers/van de Wiel wisten te blijven. Echter voor een goed dagresultaat kwamen Knübben/Lenz al niet meer in aanmerking door het missen van de eerste manche. Met een tweede en derde plaats waren het dan ook van de Lagemaat/de Grauw die als tweede het erepodium mochten betreden. De strijd om de derde plaats werd beslist op basis van de tweede manche. Met een vierde en derde plaats in de manches wisten Erwin Broens/Nick Maas net voor Patrick Greup/Jake Looien te blijven. Mede door het uitvallen van Bram van Dijk/Loet van der Putten mochten hierdoor Broens/Maas op het erepodium plaatsnemen.

Bij de zijspan Nationalen gingen Bjorn van de Heuij/Sten van de Heuij met de dagzege aan de haal. Zij bleven hiermee Davy Ebben/Noah Kuijpers en het Belgische duo Leopold Lenaerts/Sebastiaan Lenaerts voor.
Eerste manche zijspannen:
1.  Weijers/van de Wiel, 2. van de Lagemaat/de Grauw, 3. van Dijk/van der Putten, 4. Greup/Looijen, 5. van den Heuij/van den Heuij, 6. Ebben/Kuijpers, 7. Broens/Maas, 8. Stijnen/van Hal, 9. van Wanrooij/van Wanrooij, 10. Lenaerts (Bel)/Lenaerts (Bel).
Tweede manche zijspannen:
1. Weijers/van de Wiel, 2. Knubben (Dui/Lenz (Dui), 3. van de Lagemaat/de Grauw, 4. Broens/Maas, 5. Greup/Looijen, 6. Stijnen/van Hal, 7. van de Heuij/van de Heuij, 8. Ebben/Kuijpers,                9. Lenaerts (Bel)/Lenaerts (Bel), 10. van Loosbroek/van Loosbroek.
Daguitslag zijspan Inters:
1. Weijers/van de Wiel 120, 2. van de Lagemaat/de Grauw 104, 3. Broens/Maas 92, 4. Greup/Looijen 92, 5. Stijnen/van Hal 86.
Daguitslag zijspan Nationalen:
1. van de Heuij/van de Heuij 120, 2. Ebben/Kuijpers 108, 3. Lenaerts (Bel)/Lenaerts (Bel) 100. 4. van Loosbroek/van Loosbroek 94.
Door: Maycel de Bruijn
Foto: Wilco van Dijk

LEES MEER  Mike Koolhaas terug als koploper NK quads

Uw reacties

Ook te lezen

 • Tijdschema MXGP Spanje 2021

  Tijdschema MXGP Spanje 2021

  Voordat het FIM wereldkampioenschap MXGP-MX2 voor vijf wedstrijden naar Italie reist heeft de serie nog een stop in Spanje. Bij het intu Xanadú Shopping Centre wordt voor het tweede jaar …
 • MXGP Intu Xanadu : de live timing

  MXGP Intu Xanadu : de live timing

  De 13de ronde van het WK motorcross vindt morgen en overmorgen plaats in Arroyomolinos, vlakbij Madrid. Naast de MX2 en MXGP komen in Spanje ook de WMX en EMX125 rijders …
 • Technische fiche 2022 Honda CRF250R

  Technische fiche 2022 Honda CRF250R

  Honda’s MX2 motor blonk altijd al uit qua handelbaarheid en comfort. Het vorige model kreeg echter ook veel kritiek omdat hij niet krachtig genoeg was en wel een afslankingskuur kon …
 • Tixier mikt op rentree in Arco di Trento

  Tixier mikt op rentree in Arco di Trento

  Met pijn in zijn hart was Jordi Tixier het afgelopen weekend toeschouwer in Lacapelle Marival. De Fransman kon voor eigen publiek niet in actie komen door een blessure. Na het …