Techniek: de stelbouten van een kettingspanner vervangen

Techniek: de stelbouten van een kettingspanner vervangen
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De beide stelbouten om de kettingspanning te regelen zijn af en toe aan vervanging toe. Deze kunnen verbogen zijn maar ook zijn de zeskantkoppen onderhevig aan slijtage waardoor het bijstellen of de demontage moeilijk kan verlopen. En de bouten kunnen vast komen te zitten in de achterbrug waardoor een reparatie zich opdringt.

Het vastzitten komt door corrosievorming. Een stalen bout in een aluminium swing-arm kan erg vast komen te zitten door de verschillen in corrosie tussen staal en aluminium. U hebt dan penetratie-olie en een warmtebron nodig om de bout los te krijgen. In de video zie je hoe al de mogelijkheden om de bout te verwijderen. Monteer een nieuw setje stelbouten altijd met een anti-seize product.

LEES MEER  Een gebroken neus en een hersenschudding voor De Wolf

Uw reacties