Lastige wedstrijd voor F&H Kawasaki MX2 Racing duo

Lastige wedstrijd voor F&H Kawasaki MX2 Racing duo
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De derde Grand Prix in slechts acht dagen op het circuit van Mantova is moeizaam verlopen voor het F&H Kawasaki MX2 Racing Team. Mathys Boisrame werd elfde en twaalfde tijdens de beide manches. Roan van de Moosdijk kwam alleen de tweede manche tot scoren, de Brabander werd een keer zevende. Mikkel Haarup kwam niet in actie, de Deen liep afgelopen woensdag een duimblessure op en kan voorlopig niet rijden. De overwinning is voor Jago Geerts, Tom Vialle blijft de leider in de tussenstand na elf wedstrijden.

1e Manche
Na een tweede trainingstijd op zondagochtend komt Roan niet lekker uit de start. Hij weet zich snel terug in de punten te werken maar in de derde ronde slaat het noodlot toe. Er komt helaas vroegtijdig een einde aan deze eerste manche. Mathys is als tiende aan de wedstrijd begonnen en de Fransman doet hard zijn best en de 22-jarige crosser wil niets van opgeven weten. Bijna vijftien minuten weet Mathys de tiende plaats vast te houden maar dan komt Forato voorbij. De Italiaan wordt tiende voor Mathys die daarmee dus goed weet te scoren.

2e manche
Voor de tweede manche begint het te regenen en wanneer het starthek valt begint de ‘regendans’ goed voor Roan. Hij komt als vierde uit de start en deze positie weet de Monster Energy gesteunde crosser bijna ruim 20 minuten vast te houden. Dan komt Kjer Olsen opzetten en de winnaar van de laatste twee GP’s neemt de vierde plaats over. Roan laat niet los en dat moet ook want Beaton volgt op de voet. Na drie ronden probeert Roan de positie terug te veroveren maar dan maakt hij net voor de waves een foutje. Het gevolg is een valpartij en daardoor zakt de EMX250 kampioen terug naar de zevende plaats. Daar zal de 19-jarige crosser ook finishen terwijl Mathys deze manche twaalfde wordt. Na een kleine pitstop in de ‘goggle lane’ knokt de Kawasaki-rijder de gehele wedstrijd met landgenoot Rubini en Pancar. De Sloveen weet even de twaalfde positie over te nemen maar het is Mathys die aan het langste eind weet te trekken!

LEES MEER  VIDEO: film “The Dirty Dozen” komt uit op 15 december

Volgende wedstrijd:
Na drie wedstrijden in Italië gaat het FIM wereldkampioenschap MX2 komend weekend verder in Spanje.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #ShotbyBavo

Uw reacties