MX passie van vader op zoon, het verhaal van Jurre en Bjorn Berger

MX passie van vader op zoon, het verhaal van Jurre en Bjorn Berger
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Zo vader zo zoon… Veel voorkeuren krijgen we al met de paplepel meegegeven. Bjorn Berger vertelt over de MX kippenvelmomenten die hij en zijn familie beleefden en hoe zowel hij als zoontje Jurre grote Everts fans werden!

“Het moet ergens eind jaren 90 zijn dat ik de motorcrossmicrobe te pakken kreeg na een eerste bezoek aan de paastrofee in Neeroeteren. En wie motorcross in Neeroeteren zegt bedoelt eigenlijk de familie Everts! Samen met een jeugdvriend hielpen we in de drankstanden van de kiezelgroeve bij wedstrijden. Daarna ben ik Stefan ook echt beginnen volgen. We gingen naar bijna alle BK wedstrijden maar waren ook present op heel wat Gp’s in België en daarbuiten. Nederland, Duitsland, Frankrijk, we waren er steeds bij!

De mooiste herinnering blijft een GP in Italië waar we heen gingen met de supportersclub. Als 17-jarige de bus op met allemaal crossfanaten richting Italië. Maandagochtend de bus afstappen en rechtstreeks weer naar school. Ook MX der naties in Nismes en Zolder en een de Superbiker in Mettet staan op mijn lijstje. Als laatste ervaring de 10 de en laatste editie van Everts for friends in 2015 waar ik ook voor het eerst Liam zag rijden.


Mijn zoontje Jurre was toen nog maar 1 jaar dus nog te klein. Enkele jaren later liet ik hem Youtube filmpjes van Stefan Everts zien. Zo kwam hij zelf ook bij filmpjes van Liamski uit en sinds de motorcross challenge van Liam in het programma “Wakandy” op VTM was hij helemaal fan. Dagelijks kijkt hij op youtube naar filmpjes van Liam Everts en heeft ook hij de motorcross microbe te pakken. Dit jaar hadden we dan ook de GP Lommel Belgie in augustus op de agenda staan als Jurre zijn eerste GP op 6-jarige leeftijd. Helaas heeft Corona er anders over beslist.

LEES MEER  De 100-jarige JUMBO viert feest

Ondertussen zagen we in juni ook de reportage van MX for kids in het VRT-nieuws en daar wou hij onmiddellijk voor inschrijven. De eerste sessie die mogelijk was, schreven we in. Dat was midden augustus in Olmen. Onderweg zei hij “papa misschien is Liam Everts ook wel daar”. Na de sessie was zijn reactie, wanneer mag ik weer. Dus hebben we ondertussen nog wat sessies achter de rug. Het crossen zelf gaat ondertussen al goed. Elk niveau brengt weer nieuwe uitdagingen met zich mee maar die geleidelijke evolutie is ook net zo mooi. Alleen als je er echt klaar voor bent, kan je over stappen naar een hoger niveau want veiligheid gaat natuurlijk voor alles.

Tijdens de MX for Kids trainingsdag eind september in Lille had MXMag fotograaf Gino Maes speciaal voor Jurre een fantastische verrassing opgezet. In samenwerking met Stefan en Liam Everts. Noch ikzelf, noch mijn vrouw waren op de hoogte. Zo kreeg Jurre na de MX for Kids voormiddagsessie posters en stickers overhandigd door niemand minder dan Liam zelf! Helemaal overdonderd was hij maar oh zo blij. Eigenlijk was ik er zelf ook erg door geraakt. Ik had de tranen in mijn ogen van blijdschap. Wat een ongelooflijke verrassing. “Papa, dit is een droom die uitkomt” was zijn reactie toen hij een beetje bekomen was. “Voor papa ook jongen, voor papa ook…”

Tekst: Bjorn Berger
Foto’s: Gino Maes

Uw reacties