Romain Febvre over zijn tweede plaats in Lommel

Romain Febvre over zijn tweede plaats in Lommel
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

In acht dagen tijd drie keer een Grand Prix rijden is pittig maar wat te denken van Lommel! Dat Romain Febvre goed in zijn vel zit mag duidelijk zijn, hij was dichtbij de zege! Clement Desalle reed zijn laatste thuis GP, beide kijken hier op MXMag terug op Lommel 3.

Romain Febvre: “In de tweede manche reed ik erg comfortabel aan de leiding en deed ik een aantal goede dingen, dus ik probeerde gewoon mijn ritme te behouden. Ik wist dat ik beter kon zijn op twee specifieke delen van de baan en zag Tim terugkomen. Ik wist zeker dat hij in die delen van de baan betere lijnen moest hebben dan ik, dus ik hoopte zijn lijnen te zien, maar twee bochten nadat hij me passeerde, crashte ik, zodat ik hem niet kon volgen. Het is niet echt wat ik had gehoopt, maar we zijn in ieder geval terug op het podium nadat we het net op dezelfde punten hebben gemist in de eerste twee races hier. Ik kijk uit naar Arco, misschien wordt het koud, misschien niet, maar we voelen ons goed en gaan daar op zoek naar meer podia.”

Clement Desalle: “Het regende deze derde GP in Lommel en tijdens de tijd training wilde ik in deze omstandigheden geen enkel risico nemen. Ik kwalificeerde me als dertiende, maar de tijden waren heel dichtbij. Ik stond bij de start van de eerste race in de top tien, er was voornamelijk één lijn op de baan en ik reed een behoorlijke wedstrijd, ook al verloor ik twee plaatsen toen ik een fout maakte. Mijn tweede start was iets beter en ik kwam al snel op de zevende plaats. Daarna verloor ik twee posities maar ik hield mijn ritme en kwam weer terug naar de zesde plaats. Het was emotioneel in de laatste ronde toen ik me realiseerde dat het voor mij de laatste ronde was van mijn laatste MXGP van België. Deze was de beste van de drie die we deze week hebben gehad, het is nooit gemakkelijk om hier binnen een week drie keer te racen, maar ik voelde me beter vandaag.”

LEES MEER  Keert het GP-circus nog ooit terug naar Valkenswaard?

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Pascal Haudiquert

Uw reacties