Twan Wagenaar tevreden over ADAC Youngster Cup

Twan Wagenaar tevreden over ADAC Youngster Cup
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

In de ADAC Youngster Cup in Tensfeld zette Max Spies gisteren de kroon op het werk. De Maddii Husqvarna rijder (foto onder) won beide manches op zondag waardoor hij ook de titelstrijd in zijn voordeel beslechtte. Lion Florian (WZ Racing)  werd vicekampioen maar tweetakt rijder Twan Wagenaar reed zich opnieuw in de kijker. Wagenaar eindigde immers 8ste in de dagstand!

Twee slechte starts waren voor Twan geen belet om telkens sterk terug te komen. In de eerste manche remonteerde hij al snel tot in de top-10 om als 7de af te sluiten. Hoewel het in de afsluiter wat langer duurde vooraleer hij in zijn ritme kwam, reed de 17-jarige piloot uit Epe zich in zijn eerste ADAC Youngster Cup weekend toch opnieuw mooi in de top 10. Wagenaar werd namelijk 9de en toonde zich na afloop terecht tevreden.

Jarni Kooij eindigde 14de in de eindstand maar kwam vooral in de tweede manche goed voor de dag. De Becker Racing piloot knokte zich van 16 naar 9. In de eindstand van de ADAC Youngster Cup eindigt Kooij als 16de. Sander Hofstede kwam alleen op zaterdag tot scoren. Hij eindigde in Tensfeld als 27ste.

ADAC Youngster Cup Tensfeld eindstand
1. Max Spies 63, 2. Lion Florian 62, 3 . Nico Koch 61, 4. Noah Ludwig 58, 5. Gabrielk Chetnicki 53, 6. Peter König 38, 7. Marnique Appelt 37, 8. Twan Wagenaar 35, 9. Magnus SMith 29, 10. Nico Greutmann 25, 11. Mike Lauritsen 25, 12. Tom Schröder 23, 13. Leon Rehberg 23, 14. Jarni Kooij 22, 15. Oliver Olsen 19, 16. Raainers Zuks 14, 17. Niklas Schneider, 18. Fynn-Niklas Tornau, 19. Axel Nilsson 9, 20. Max Bulow 9… 27. Sander Hofstede 2

LEES MEER  Tom Schroder tekent bij KMP Honda Racing

Foto: Niek Fotografie

 

Uw reacties