Walsh vecht zich naar P14 in Lommel 3

Walsh vecht zich naar P14 in Lommel 3
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Het Stedelijk Motorcrosscentrum in Lommel was opnieuw de plaats van afspraak voor de 15de ronde van het FIM MXGP wereldkampioenschap. Dylan Walsh evenaarde in de laatste GP op Belgische bodem zijn beste jaarprestatie met een 14de plaats.

Het beruchte Lommelse zand lag er door de regen deze keer nat en zwaar bij. Bovendien moesten de rijders zich deze keer aanpassen aan ’n volledig nieuwe layout van de baan.

Met de terugkerende Benoit Paturel naast Dylan Walsh en Artem Guryev bracht JM Honda Racing voor de de tweede keer dit seizoen drie rijders in stelling. Walsh, Paturel en Guryev zetten respectievelijk de 23ste, 25ste en 30ste tijd neer in de kwalificaties. Niet ideaal, maar elke rijder had dit jaar al bewezen dat ze goed kunnen starten op de JM Honda CRF450R.


De eerste “Lommel III” manche was geen uitzondering op de kanonstart gewoonte van Dylan Walsh! De jonge Kiwi kwam in de top-5 over de holeshotlijn maar moest in de volgende bochten enkele plaatsjes prijsgeven. Hoewel Walsh lang in de top-15 stand hield, eindigde hij uiteindelijk als 17de.

n zijn tweede manche had de #53 JM Honda Racing echter allesbehalve een droomstart. Slechts ternauwernood kon hij een val vermijden. Eens de Britse MX2 kampioen op kruissnelheid was, bleef hij echter regelmatig rondgaan ondanks de zware omstandigheden. Met de 13de plaats binnen handbereik maakte Walsh een foutje aan het eind van de race waardoor hij terugviel naar de 14de plek. Door zijn 14de positie in de dagstand, 12de op gelijke punten met Brent Van Doninck en Evgeny Bobryshev, klimt Walsh op van de 24ste naar de 23ste plaats in de WK tussenstand.

Voor Benoit Paturel bleek de ‘thuisrace’ in Lommel net iets iets te vroeg te komen gezien het geringe aantal motortrainingen die tot nog toe afwerkte na zijn rugblessure. Artem Guryev zette er zijn beste beentje voor in de eerste reeks toen hij in het tweede deel van de race moest opgeven met een kapotte koppeling. Op dat moment lag de jonge Rus 22ste. Ook de tweede manche kwam voortijdig ten einde voor Artem. Na ’n zware val waarbij hij zijn pols bezeerde, verliet hij de wedstrijd.

LEES MEER  VIDEO: Jett Lawrence “On Rails”!

Dylan Walsh: “Het was leuk om vandaag eens van ’n nieuwe baan te proeven! In het algemeen genomen was Lommel III een verbetering en ik was redelijk tevreden over het rijden. Vooral de tweede manche ging vrij goed tot mijn valpartij op het einde. Ik heb dus wel het gevoel dat ik in dit soort omstandigheden geleidelijk aan beter word. Maar na een week in het zand kijk ik wel uit naar een nieuwe omgeving en de volgende race in Arco di Trento!”

Artem Guryev: “De baan lag er modderig en erg slipperig bij, maar ik heb er het beste van gemaakt. In de eerste manche had ik het gevoel dat ik misschien een puntje zou kunnen meepikken, maar met nog 10 minuten te gaan, gaf mijn koppeling helaas de geest. De tweede manche was niet goed. Na een klein foutje in het begin probeerde ik te pushen en mijn ritme weer op te bouwen, maar ik had een grote crash en kwetste mijn pols. Al met al ben ik erg opgelucht dat Lommel achter ons ligt en dat we nu verder kunnen naar Arco.”

Benoit Paturel: “Rijden in Lommel is nooit makkelijk, maar deze wedstrijd kwam kwam gewoon nog net iets te vroeg. Voor een race als deze had ik gewoon nog te weinig motortraining achter de kiezen. Daarom hebben we besloten om vandaag geen enkel risico te nemen. Met een extra week op de motor zou ik me al een heel een stuk beter moeten voelen voor de wedstrijd in Trentino.”

Foto’s: CDS

LEES MEER  KNMV lanceert plan voor behoud motorcrosscircuits

Uw reacties