Antoine Magain pakt historisch brons in E1 eindstand!

Antoine Magain pakt historisch brons in E1 eindstand!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Wat Dietger Damiaens en Mathias Van Hoof dit seizoen lieten zien in de World Cup Open 4S was straf. Wat landgenoot Antoin Magain presteerde, is zondermeer historisch voor de Belgische enduro!

De Sherco fabrieksrijder sloot zijn eerste jaar tussen de grote jongens af met brons. Antoine werd in de E 1 namelijk 3de na Andrea Verona (TM) en Thomas Oldrati (Honda).
De La Chinelle winnaar van 2019 verzamelde in dit verkorte WK heel wat hoogtepunten: verschillende podiumplaatsen, waaronder een tweede plek in E1, en een knappe tweede plaats op zaterdag in “Portugal 1”. Tijdens dezelfde wedstrijd zette Antoine ook zijn eerste EnduroGP scratch neer en pakte ‘n sterke top-5 in de EnduroGP.


In de eindafrekening bezet  de AMC Eau Noire Nismes piloot een fraaie negende plaats in de EnduroGP, zeg maar de WK scratch. Magain heeft zijn entree op het hoogste niveau absoluut niet gemist! Meer dan verdiend ook verlengde Sherco zijn overeenkomst met ‘Minimax’. Oh ja, we zouden het bijna vergeten. In het Franse kampioenschap pakte Antoine dit seizoen de

Antoine Magain: “Ik heb dit seizoen dikwijls gereden zoals ik kan en ook mijn grenzen verlegd. Sommige dagen zat het niet mee maar ook dan ben ik doorgegaan. Toen ik zicht kreeg op het het eindpodium in de E1 wilde ik zeker die bronzen plak. Ik ben erg blij dat het gelukt is en ook wel content dat ik terug thuis ben na enkele zware weken!”

Foto’s: Sherco

Uw reacties