Dietger Damiaens schrijft geschiedenis!

Dietger Damiaens schrijft geschiedenis!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Ondanks zijn status als enduro rookie zette Dietger Damiaens (KTM Belgium) vandaag in het Portugese Marco de Canavanes de kroon op het werk! Dietger hield na een superspannende wedstrijd nipt Mathias Van Hoof (Husqvarna Belgium) achter zich in de laatste World Cup Open 4S wedstrijddag.

Het verchil tussen Damiaens en Van Hoof bedroeg vandaag amper 5,7 seconde! Beide titelrivalen won ook evenveel dagen, elk vier stuks, en domineerden samen het kampioenschap. In ontzettend zware omstandigheden  begon Mathias sterk aan de dag, maar zowat om beurten wonen de twee Belgen een proef. Voor Van Hoof was de jury-beslissing om de eerste special, de extreme proef, te schrappen een zware domper. Die had hij immers gewonnen met meer dan 32 seconden voorsprong op Damiaens.


In ieder geval is de titel een mooie bekroning voor de 25-jarige Damiaens die in de allereerste ronde in Frankrijk meteen beide dagen op zijn naam schreef. Voor zijn overstap naar de enduro was de Dam Racing piloot al verschillende keren Belgisch Inters MX1 kampioen. Na een sterk debuut in de World Cup Open vorig jaar zette Van Hoof zijn progressie verder, helaas bleek ‘DD664’ net iets te sterk. Proficiat Dietger en Mathias!

Om het Belgische feestje compleet te maken, pakte ook Tanguy Gabriel (Sherco) vandaag een podiumplaats, hij werd derde na Damiaens en Van Hoof.

World Cup Open 4S Dag 2 – Portugal 2

1. Dietger Damiaens (BEL)
2. Mathias Van Hoof  (BEL)

3. Tanguy Gabriel (BEL)
4. Jorge Paradelo (SPA)
5. Andrea Belotti (BEL)
6. Matteo De Gavardo (CHI)
7. Mika Vanderheyden (BEL)
8. Filipe Oliveira (POR)
9. Nisse Gustavsson (SWE)
10. Corentin Lestrade (FRA)

Uw reacties