VIDEO: Antonio Cairoli wint zijn allereerste GP

VIDEO: Antonio Cairoli wint zijn allereerste GP
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

In 2004 is de Siciliaan een nobele onbekende maar dat zou snel veranderen. Antonio Cairoli reed voor het eerst in de MX2-klasse en deed dat op een Yamaha. Het WK dat jaar was een strijd tussen de Kiwi Ben Townley en de Zuid-Afrikaan Tyla Rattray.

Een echte strijd kon je het echter niet noemen want Townley won 21 van de 32 reeksen en werd met een erg grote voorsprong wereldkampioen. Op 16 mei strijkt het GP-circus neer in het Nederlandse Lichtenvoorde. Towley wint de wedstrijd voor Rattray die twee keer tweede werd. Op het podium staat echter ook nog Italiaan. Antonio Cairoli steekt voor het eerst zijn neus aan het venster en behaalt zijn eerste podium in de MX2.

Wat goed is komt snel en dat was zeker waar in 2004. In augustus is er de GP op de Citadel van Namen. Alessio Chiodi wint de eerste reeks maar valt uit in de herneming. Ben Townley moest met een kapotte motor aan de kant en scoorde in de eerste reeks geen punten. Tyla Rattray vindt dan zijn draai weer niet op de Citadel en kan niet profiteren van de nulscore van Townley. Antonio Cairoli werd in de eerste reeks tweede en wist te finishen als vierde in reeks twee. Het was voldoende voor zijn allereerste GP-zege en dan nog wel op zo een legendarische plaats. Hieronder zie je integraal de twee reeksen MX2 op een zonovergoten Citadel met voor het eerst de Siciliaan in een hoofdrol.

Foto: De Carli Racing

LEES MEER  VIDEO: Jeremy McGrath op 'n 1990 KX125

Uw reacties