Walter Roelants in HLN over zijn start in de Dakar Rally

Walter Roelants in HLN over zijn start in de Dakar Rally
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De familie Roelants heeft motorolie in de aders want op 3 januari 2021 stapt Walter “Wakke” Roelants op een rallyraid Husqvarna om deel te nemen aan de Dakar Rally. Hij is trouwens de enige Belg die erbij zal zijn op de motor.

Walter is de vader van Joël Roelants die in 2014 verlamd raakte tijdens de trainingen van de MXGP wedstrijd in het Italiaanse Maggiora. Vader Roelants verteld in een interview met Het Laatste Nieuws over het ongeval van Joël maar natuurlijk ook over zijn honger naar de “Dakar”.

Walter Roelants in HLN: “Ik heb vroeger zelf vele jaren gecrosst en gaf mijn zonen Joël en Axel de sport met de paplepel mee”, vertelt Walter. “Rond de eeuwwisseling ben ikzelf dan gestopt met crossen om de carrière van zoon Joël mee uit te bouwen, die toch wel over het nodige talent en vooral over een berg karakter leek te beschikken. Ik heb de sport nooit echt vaarwel gezegd omdat ik steeds bleef meetrainen met mijn zonen.” Je kan het artikel in HLN hier verder lezen.

Foto: RV

LEES MEER  Techniek: wanneer vervang je een bougie?

Uw reacties

Ook te lezen

 • Motor2000 KTM Racing Team verlengt ook Gwyther

  Motor2000 KTM Racing Team verlengt ook Gwyther

  Na Lukas Spigleer en Jens Walvoort zal ook Kelton Gwyther voor Motor2000 KTM Racing Team blijven uitkomen. De Brit zal uitkomen op een SX250F in het Europees Kampioenschap 250cc, KNMV …
 • FOTO: XL Gallery SX Paris

  FOTO: XL Gallery SX Paris

  Fotograaf Christophe Desmet snelde per TGV naar dé Europese top-Supercross bij uitstek en selecteerde speciaal voor jou deze fijne galerij. Nagenieten van de 38ste Supercross van Parijs! LEES MEER  Techniek: …
 • VIDEO: Nieuw ‘speelgoed’ voor Jeffrey Herlings

  VIDEO: Nieuw ‘speelgoed’ voor Jeffrey Herlings

  Terwijl heel wat collega’s genieten van een welverdiende vakantie heeft kersvers MXGP wereldkampioen Jeffrey Herlings (27) de blik al op 2022 gericht. Net zoals in de MX2 komt KTM voor …
 • Scheen-kuitbeenbreuk voor Romain Febvre

  Scheen-kuitbeenbreuk voor Romain Febvre

  Kawasaki superster Romain Febvre werd gisteren tijdens de 38ste SX van Parijs het slachtoffer van een wel erg spectaculaire val. Gezien de brutale aard van zijn crash was de scan …