Walter Roelants in HLN over zijn start in de Dakar Rally

Walter Roelants in HLN over zijn start in de Dakar Rally
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De familie Roelants heeft motorolie in de aders want op 3 januari 2021 stapt Walter “Wakke” Roelants op een rallyraid Husqvarna om deel te nemen aan de Dakar Rally. Hij is trouwens de enige Belg die erbij zal zijn op de motor.

Walter is de vader van Joël Roelants die in 2014 verlamd raakte tijdens de trainingen van de MXGP wedstrijd in het Italiaanse Maggiora. Vader Roelants verteld in een interview met Het Laatste Nieuws over het ongeval van Joël maar natuurlijk ook over zijn honger naar de “Dakar”.

Walter Roelants in HLN: “Ik heb vroeger zelf vele jaren gecrosst en gaf mijn zonen Joël en Axel de sport met de paplepel mee”, vertelt Walter. “Rond de eeuwwisseling ben ikzelf dan gestopt met crossen om de carrière van zoon Joël mee uit te bouwen, die toch wel over het nodige talent en vooral over een berg karakter leek te beschikken. Ik heb de sport nooit echt vaarwel gezegd omdat ik steeds bleef meetrainen met mijn zonen.” Je kan het artikel in HLN hier verder lezen.

Foto: RV

LEES MEER  Dakar Rally: Kevin Benavides pakt de eindoverwinning

Uw reacties