Tonus en Guillod naar Hostettler Yamaha

Tonus en Guillod naar Hostettler Yamaha
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Arnaud Tonus heeft met Hostettler Yamaha een nieuwe werkgever voor 2021 gevonden. Tonus die in 2020 nog fabriekspiloot was bij Yamaha blijft zo dus het Japanse merk trouw voor een nieuw seizoen in het WK MXGP. Zijn nieuwe teamgenoot Valentin Guillod zal zich voornamelijk op het Zwitsers kampioenschap richten.

Naast Tonus en Guillod zullen ook de Tjsech Petr Polak (MX2) en de Zwitser Joel Elsener (EMX250) voor Hostettler Yamaha uitkomen. Operationeel zal het team gerund worden door Jef Janssen. Dankzij de steun van Hostettler, de Zwitserse Yamaha invoerder, kledijmerk IXS en het bekende horlogemerk Tissot krijgt het team een nadrukkelijke Zwitserse inbreng.

“We staan voor een grote opdracht, maar we kijken er enorm naar uit. We hebben een uitstekende en super gemotiveerde groep. Dankzij de steun van de Hostettler group en Yamaha hebben we bovendien twee ijzersterke partners achter ons. Binnenkort gaan we met de trainingen van start en ik kijk er naar uit om ons optimaal voor te bereiden op het nieuwe seizoen,” aldus teameigenaar en manager Jef Janssen.


Arnaud Tonus:Ik ben erg blij en gemotiveerd om binnen de Yamaha familie actief te blijven. Ik rij al vier seizoen met deze motor en het is geweldig om deze relatie te kunnen verderzetten. Ook is de steun van Hostettler een enorme hulp, waar ik erg dankbaar voor ben. Het is een hele uitdaging voor een nieuw team om dit allemaal voor elkaar te krijgen, maar we hebben een sterke groep mensen binnen dit team wat ervoor zorgt dat we goed kunnen presteren. Het is nu nog even vooraleer het seizoen weer van start gaat, ik kijk dus al uit naar een goede voorbereiding en een geweldig seizoen.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Arnaud Tonus (@arnaudtonus)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door hostettler Yamaha Racing (@hostettleryamaharacing)

Tekst: Dieter Jans
Foto’s: Jey Crunch

LEES MEER  De kalender voor Australian Motocross Championship 2022

Uw reacties

Ook te lezen

 • Motor2000 KTM Racing Team verlengt ook Gwyther

  Motor2000 KTM Racing Team verlengt ook Gwyther

  Na Lukas Spigleer en Jens Walvoort zal ook Kelton Gwyther voor Motor2000 KTM Racing Team blijven uitkomen. De Brit zal uitkomen op een SX250F in het Europees Kampioenschap 250cc, KNMV …
 • FOTO: XL Gallery SX Paris

  FOTO: XL Gallery SX Paris

  Fotograaf Christophe Desmet snelde per TGV naar dé Europese top-Supercross bij uitstek en selecteerde speciaal voor jou deze fijne galerij. Nagenieten van de 38ste Supercross van Parijs! LEES MEER  Motor2000 …
 • VIDEO: Nieuw ‘speelgoed’ voor Jeffrey Herlings

  VIDEO: Nieuw ‘speelgoed’ voor Jeffrey Herlings

  Terwijl heel wat collega’s genieten van een welverdiende vakantie heeft kersvers MXGP wereldkampioen Jeffrey Herlings (27) de blik al op 2022 gericht. Net zoals in de MX2 komt KTM voor …
 • Scheen-kuitbeenbreuk voor Romain Febvre

  Scheen-kuitbeenbreuk voor Romain Febvre

  Kawasaki superster Romain Febvre werd gisteren tijdens de 38ste SX van Parijs het slachtoffer van een wel erg spectaculaire val. Gezien de brutale aard van zijn crash was de scan …