MXGP Mechanic: Julian van Essen

MXGP Mechanic: Julian van Essen
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De rijders staan altijd in de ‘spotlights’. Maar hoe goed ze ook zijn zonder een goede monteur kan de crosser niet presteren. Daarom willen wij een keer per maand een monteur in de ‘spot-light’ zetten. Deze maand is dat Julian van Essen!

MXMag: Stel jezelf even voor:
JvE: “Hallo, ik ben Julian van Essen, 20 jaar jong en woon in het Gelderse Lunteren, even ten Noorden van Ede.”

MXMag: Hoe ben jij in de motocross terecht gekomen:
JvE: “Ik kom al van kleins af aan op de cross, tot de 85cc heb ik zelf altijd gereden. Daarna ben ik bijna altijd met mijn broertje Twan van Essen naar de trainingen en wedstrijden mee geweest. Vervolgens ben ik in twee motorzaken gaan werken om in 2020 als MXGP-monteur aan de slag te gaan. Hert afgelopen jaar ben ik voor Marchetti Racing-KTM werkzaam geweest voor Twan die uitkwam in het Europees Kampioenschap 250cc.”

MXMag: Voor welke rijders/teams heb jij gewerkt:
JvE: “Afgelopen seizoen werkte ik voor Marchetti Racing, dat was mijn eerste jaar als fulltime monteur. Daarvoor ben ik altijd mee geweest naar de wedstrijden als ‘vrijwilliger’ tijdens de Dutch Masters of Motocross. Vorig seizoen reed Twan voor het Duitse Falcon Motorsport en zo heb ik het geproefd en ben ik met Twan naar Marchetti Racing verhuisd.”

MXMag: Wat is jou functie binnen je huidige team:
JvE: “Ik werk sinds een maand bij Hutten Metaal Yamaha Racing. Daar zal ik training en wedstrijd monteur worden voor Jeremy Sydow. De komende maanden staat alles in het teken van testen voor het komende seizoen. Er moet immers een titel verdedigd worden.”

LEES MEER  Preview AMA 250SX: Wie volgt Sexton op?

MXMag: Hoogtepunt als monteur:
JvE: “Eigenlijk het afgelopen seizoen met Twan waar wij samen heel veel geleerd hebben. Na heel veel blessureleed heeft Twan zich opgewerkt in het EMX250 van nipt kwalificeren naar vast in de punten! Wij hebben echt een paar hele goede wedstrijden kunnen laten zien in 2020.”

MXMag: Favoriet gereedschap:
JvE: “Het beroemde setje T-sleutels:

MXMag: Sta nooit in de pitlane zonder:
JvE: “De gereedschaptas en het Pitboard.”

MXMag: Beste pitboard kreet:
JvE: “Believe it, u can do this!”

MXMag: Sleutelt liefst aan tweetakt of viertakt:
JvE: “Mijn voorkeur gaat toch uit naar 4-takt.”

MXMag: Wie is de wereldkampioen onder de monteurs:
JvE: “Dat is een lastige vraag, wij hebben een mooie job maar ook zwaar omdat het vaak lange dagen zijn. Wij zijn allemaal kampioenen denk ik!”

MXMag: Fijnste GP:
JvE: “Ik vind Lommel altijd een hele mooie GP, daar kijk ik altijd naar uit. Het zou het alleen wel heel veel mooier maken met het publiek langs de kant. Het is te hopen dat dat volgend jaar weer overal kan!”

MXMag:Dank u wel voor medewerking.
JvE: “Graag gedaan, en ook bedankt voor dit interview.”

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: MXGP.com

Uw reacties