Nichols na overwinning aan de leiding met Craig!

Nichols na overwinning aan de leiding met Craig!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Na een derde en tweede plaats mocht Colt Nichols in Houston 3 op de hoogste trede van het podium klimmen. De Yamaha-rijder won de finale voor teamgenoot Christian Craig en Jett Lawrence werd derde! In de tussenstand gaan Nichols en Craig samen aan de leiding op zes punten gevolgd door de Australiër. Problemen waren er voor Austin Forkner en RJ Hampshire, beide kwamen in de training ten val en kwamen niet meer in actie!

In de finale stormen de Star Racing-Yamaha direct als leiders naar de eerste bocht. Craig neemt de leiding voor Nichols en Maximus Vohland. De KTM-rijder krijgt het aan de stok met Michael Mosiman en dat gaat er heftig aan toe. Vooraan nemen de teamgenoten afstand en vechten samen voor de overwinning. Na ruim tien minuten neemt Nichols even de leiding over maar Craig komt terug. Weer een ronde later is het opnieuw Nichols en nu met succes! Na ruim 2 jaar wint de 26-jarige crosser uit Muskogee, Oklahoma eindelijk zijn tweede finale. Craig wordt tweede voor Lawrence die na een zeer slechte start zich terug moet knokken. De Honda-rijder wordt derde voor Jo Shimoda en Mosiman die het toch lukt om Vohland achter zich te laten.

Uitslag AMA Supercross 250SX EastCoast #3; Houston, USA:
1. Colt Nichols USA Yamaha
2. Christian Craig USA Yamaha
3. Jett Lawrence Aus Honda
4. Jo Shimoda Jap Kawasaki
5. Michael Mosiman USA GasGas
6. Maximus Vohland USA KTM
7. Josh Osby USA Honda
8. John Short USA Suzuki
9. Kevin Moranz USA KTM
10. Thomas Do F KTM

Tussenstand 250SX EastCoast na 3 van 8 wedstrijden:
1. Christian Craig USA Yamaha 70
2. Colt Nichols USA Yamaha 70
3. Jett Lawrence Aus Honda 64
4. Jo Shimoda Jap Kawasaki 56
5. Michael Mosiman USA GasGas 53
6. Maximus Vohland USA KTM 46
7. Josh Osby USA Honda 42
8. Austin Forkner USA Kawasaki 40
9. John Short USA Suzuki 39
10. Mitchell Oldenburg USA Honda 34

De volledige tussenstand vind je HIER.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #SupercrossLIVE

Uw reacties