Webb profiteert van achterblijver en wint!

Webb profiteert van achterblijver en wint!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De derde en laatste wedstrijd in het NRG Stadium van Houston is gewonnen door Cooper Webb. De KTM-rijder wist in de laatste ronde toe te slaan doen Dean Wilson ervoor zorgde dat Ken Roczen een andere lijn moest kiezen. Webb twijfelde geen moment en nam de leiding over. Roczen wordt tweede voor Kawasaki-rijder Adam Cianciarulo. De Duitser is de nieuwe leider in de tussenstand met ẻẻn punt voorsprong op Justin Barcia en Webb!

In de grote finale over 20 minuten en een ronde neemt Webb de beste start voor Roczen, Aaron Plessinger, Cianciarulo en Martin Davalos! Er ontstaat direct een duel om de leiding waardoor Cianciarulo het tempo kan volgen. Na twee ronden zet de Honda-rijder de aanval in en met succes. Hij werkt zich vervolgens los van de voormalige kampioen met een maximale voorsprong van 3,5 seconden. Dan komen de achterblijvers in beeld waardoor de voorsprong terug loopt. In de laatste ronde blijft Dean Wilson op de ideale lijn rijden terwijl hij niet in een strijd is verwikkeld. De Husqvarna-rijder zorgt ervoor dat Roczen een foutje maakt en Webb bedenkt zich geen moment! De aanval lukt en Webb wint zijn eerste van het seizoen voor Roczen en Cianciarulo. Barcia heeft weer geen beste start gehad maar hij rijdt op een gegeven moment sneller dan de leiding. Een valpartij in het mulle zand werpt hem terug. Tomac neemt even de vierde plaats over maar ‘BamBam’ komt terug en wordt vierde voor de Kawasaki-rijder.

Volgende week gaat het kampioenschap verder in Indianapolis waar ook drie wedstrijden in 8 dagen worden verreden.

Uitslag AMA Supercross 450SX #3; Houston, USA:
1. Cooper Webb USA KTM
2. Ken Roczen D Honda
3. Adam Cianciarulo USA Kawasaki
4. Justin Barcia USA GasGas
5. Eli Tomac USA Kawasaki
6. Malcolm Stewart USA Yamaha
7. Aaron Plessinger USA Yamaha
8. Jason Anderson USA Husqvarna
9. Zach Osborne USA Husqvarna
10. Justin Brayton USA Honda

Tussenstand 450SX na 3 van 17 wedstrijden:
1. Ken Roczen D Honda 60
2. Justin Barcia USA GasGas 59
3. Cooper Webb USA KTM 59
4. Eli Tomac USA Kawasaki 54
5. Adam Cianciarulo USA Kawasaki 51
6. Justin Brayton USA Honda 51
7. Malcolm Stewart USA Yamaha 51
8. Dylan Ferrandis F Yamaha 50
9. Marvin Musquin F KTM 48
10 Zach Osborne USA Husqvarna 40

De volledige resultaten en de tussenstand vind je HIER
https://results.amasupercross.com/xml/SX/events/S2115/S1F1POINTS.pdf

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #SupercrossLIVE

Uw reacties