Webb wint opnieuw, Roczen naast het podium

Webb wint opnieuw, Roczen naast het podium
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Ook de tweede wedstrijd in Orlando is gewonnen door Cooper Webb. De KTM-rijder won de finale na een mooi duel met Adam Cianciarulo. De Kawasaki-rijder ging echter in de fout waardoor Marvin Musquin het succes van KTM compleet wist te maken. Justin Barcia zorgde voor feest in Oostenrijk, de GasGas-rijder komt als derde over de finish. Ken Roczen rijdt een geweldige wedstrijd en wordt vierde. De Duitser ziet zijn voorsprong echter terug lopen naar slechts zes punten!

Een hele goede start voor Barcia, hij neemt de beste start voor Cianciarulo die snel de leiding overneemt. Justin Bogle volgt op de derde plaats voor Musquin en Vince Friese. Webb volgt op de zevende plaats terwijl Roczen in het achterveld is opgenomen en hard moet werken om zich naar voren te knokken. Cianciarulo neemt afstand van Barcia die in de tweede ronde wordt gepasseerd door Webb. De voormalige kampioen weet de aansluiting te vinden bij Cianciarulo die na tien minuten de leiding verliest. Musquin sluit ook aan bij de Kawasaki-rijder die zich verdedigd maar een foutje in de ‘whoops’ gooit roet in het eten. Musquin wordt tweede voor Barcia die fel op de huid wordt gezeten door Roczen. De 26-jarige Honda-rijder is bijzonder sterk maar ‘BamBam’ van het podium rijden zit er niet in. Jason Anderson maakt de top vijf compleet.

Komend weekend geen wedstrijd, op 6 maart gaat het kampioenschap verder in Daytona.

Uitslag AMA Supercross 450SX #8; Orlando, USA:
1. Cooper Webb USA KTM
2. Marvin Musquin F KTM
3. Justin Barcia USA GasGas
4. Ken Roczen D Honda
5. Jason Anderson USA Husqvarna
6. Eli Tomac USA Kawasaki
7. Malcolm Stewart USA Yamaha
8. Zach Osborne USA Husqvarna
9. Aaron Plessinger USA Yamaha
10. Justin Bogle USA KTM

Tussenstand 450SX na 8 van 17 wedstrijden:
1. Ken Roczen D Honda 180
2. Cooper Webb USA KTM 174
3. Eli Tomac USA Kawasaki 149
4. Justin Barcia USA GasGas 136
5. Marvin Musquin F KTM 133
6. Malcolm Stewart USA Yamaha 125
7. Zach Osborne USA Husqvarna 123
8. Adam Cianciarulo USA Kawasaki 120
9. Aaron Plessinger USA Yamaha 113
10. Dylan Ferrandis F Yamaha 109

De volledige resultaten en de tussenstand vind je HIER.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #KTM

LEES MEER  Jago Geerts over zijn zege in Sardinië

Uw reacties