Het Progrip Green System voor Tear-Offs uit de doeken gedaan

Het Progrip Green System voor Tear-Offs uit de doeken gedaan
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Tijdens de voorjaarswedstrijden in Italië zagen we een nieuwigheidje passeren op de helmen van enkele toprijders. Er hing een soort van kabeltje aan om de tear-offs op te vangen zodat ze niet in het milieu terecht komen. Nieuwsgierig als we zijn wilden we er meer over weten.

De fabrikant van dit nieuwe systeem is het Italiaanse Progrip en het heet voluit Progrip Green System for Tear off Lens. Sinds een aantal jaren zijn tear-offs verboden maar dit systeem zou voor de liefhebbers een goed alternatief kunnen zijn. Eigenlijk is het de eenvoud zelve met een kabeltje dat aan de rechterzijde van de lens wordt bevestigd. Het andere uiteinde zit vast aan een beugeltje dat over de strap van de bril zit waardoor een losgetrokken tear-off nooit op de grond kan vallen.

Het systeem van Progrip is goedgekeurd door de FMI, de Italiaanse motorsportbond. Wij konden niet achterhalen of andere landen of de F.I.M. zelf het systeem zullen toelaten maar het is moeilijk voor te stellen dat het niet zou worden goedgekeurd. Bovendien zijn de tear-offs biologisch afbreekbaar mocht er toch nog eentje terecht komen in het milieu. In het setje zit een lens die past op de Progrip brillen van de modellen 3300 en 3303, tien bijpassende tear-offs, het plastic koordje met twee bevestigingspinnen en een applicator voor bevestiging aan de elastische band van de bril.

Zodra we de kans krijgen gaan we deze aan een test onderwerpen op de motorcrossbaan. Het Progrip Green System for Tear Off Lenses kost 46,20€ en is verkrijgbaar via de webshop van Outlaw Racing via deze link.

LEES MEER  JTX Racing krijgt een andere eigenaar

Uw reacties