Nieuw circuit voor SX Atlanta dit weekend

Nieuw circuit voor SX Atlanta dit weekend
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Komend weekend gaat het motorengebulder verder met de 14de wedstrijd voor het WK Supercross. De voorgaande jaren werd de race gehouden in het Mercedes-Benz Stadium maar niet zo dit jaar. Deze keer verkast het circus naar de Atlanta Motor Speedway.

Het circuit werd uitgetekend op de infield van de Nascar-omloop. Zo werd het ook al eerder dit jaar verwezenlijkt in Daytona. Atlanta Motor Speedway ligt in Hampton, Georgia en is het strijdtoneel voor de komende drie wedstrijden. De strijd zal in alle hevigheid losbarsten want Ken Roczen staat met nog vijf races te gaan 15 punten achter op leider Cooper Webb. Roczen was sterk tijdens de eerste wedstrijden maar moest nadien een superieure Webb laten voorgaan in de rangschikking. De Duitser moet dus wedstrijden winnen indien hij aanspraak wil maken op de begeerde titel. Eli Tomac lijkt uitgeteld maar hij wil zeker zijn seizoen wat kleur geven met enkele extra overwinningen.

Tussenstand Monster Energy Supercross

  1. Cooper Webb  275
  2. Ken Roczen  260
  3. Eli Tomac  234
  4. Justin Barcia  214
  5. Aaron Plessinger  183
  6. Malcolm Stewart  179
  7. Jason Anderson  171

Foto’s: Supercrosslive

LEES MEER  Techniek: zo conserveer je een tweetakt uitlaat

Uw reacties