Rockstar Energy-Husqvarna Racing over Atlanta3

Rockstar Energy-Husqvarna Racing over Atlanta3
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De vijftiende wedstrijd van het Monster Energy AMA Supercross Championship is niet goed verlopen voor het Rockstar Energy-Husqvarna Factory Racing Team. Dean Wilson werd achtste terwijl Jalek Swoll het met een zesde plaats is de 250SX iets beter deed. Voormalig kampioen Jason Anderson was snel maar kende wat problemen in de finale. Stilez Robertson bezeerde zijn knie en verliet de finale vroegtijdig.

Jason Anderson:
“Mijn dag was eigenlijk goed tot aan de finale. In de tijdtraining was ik het snelste en ook de heat wist ik op mijn naam te schrijven. De start van de finale was goed maar ik werd geraakt in de eerste ronde waardoor ik ten val kwam. Daarna was het overleven en proberen zo ver mogelijk terug te knokken. Het startveld is heel sterk dus het was niet eenvoudig. We hebben een hand vol punten gescoord. Al met al was het een positieve dag en ik ga er volgende week voor zorgen dat ik in Salt Lake City kan scoren en misschien nog wel een wedstrijd winnen.”

Dean Wilson:
“Mijn dag verliep goed, sterker nog dit is de beste scoren van het seizoen. De start in de finale was niet foutloos maar gelukkig kon in snel in mijn ritme komen en plaatsen goed maken. Ik reed op een zevende plaats in gevecht met Ferrandis. Hij was sterker waardoor ik als achtste over de finish kwam. Het was een leuke strijd maar de slotfase moet verbeteren. Daar hebben wij nog twee wedstrijden voor, ik kijk erg uit naar die wedstrijden en ik ben klaar om te blijven verbeteren.”

LEES MEER  Alex Martin maakt overstap naar zwaarste klasse

Jalek Swoll:
“Het was een middelmatige dag, ik reed een tijd goed maar niet de gehele wedstrijd. Met het ingaan van de laatste ronde voelde ik me goed. De zesde plaats is goed maar ik wil natuurlijk meer. De wedstrijd in Salt Lake City wordt zwaar maar ik kijk er naar uit. Ik ben er klaar voor om de finale goed af te ronden waarna we ons gaan richten op de Nationals.”

Stilez Robertson:
“Het finale was een grote chaos, er was een valpartij en daarbij raakte ik betrokken. Ik voelde direct de pijn in mijn knie maar ik wilde het toch proberen in de herstart. Ik voelde me gewoon niet sterk en onstabiel, dus ben ik naar Alpinestars Mobile Medical Unit gegaan. De knie heeft een klap gehad maar er lijkt niks gebroken dus hopelijk zijn we snel terug achter het starthek.”

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Husqvarna

Uw reacties

Ook te lezen

 • VIDEO: MXGP drama ten top in Arco II!

  VIDEO: MXGP drama ten top in Arco II!

  Ook de 15de ronde van het WK motorcross zorgde weer voor onverwachte ontwikkelingen. WK leider Jeffrey Herlings begon zijn dag in Arco di Trento met ‘n voorsprong van 24 punten …
 • Cairoli wint en Herlings blijft de leider!

  Cairoli wint en Herlings blijft de leider!

  Afgelopen zondag kwam Antonio Cairoli niet tot scoren maar vandaag wint de Italiaan voor eigen publiek. De 36-jarige crosser wordt derde en eerste wat hem zijn 94e GP-overwinning oplevert. Tim …
 • Hofer pakt eerste GP-overwinning voor Oostenrijk

  Hofer pakt eerste GP-overwinning voor Oostenrijk

  Een bijzondere dag voor Rene Hofer en Oostenrijk want de eerste MX2 Grand Prix overwinning voor beide is een feit. Met een vierde en eerste plaats wint de 19-jarige crosser …
 • Drama, Herlings komt niet tot scoren!

  Drama, Herlings komt niet tot scoren!

  Een zeldzame fout van Jeffrey Herlings heeft ervoor gezorgd dat de KTM-rijder niet aan de finish! De Brabander komt tijdens de eerste manche van de vijftiende GP van het seizoen …