Rockstar Energy-Husqvarna Racing over Atlanta3

Rockstar Energy-Husqvarna Racing over Atlanta3
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De vijftiende wedstrijd van het Monster Energy AMA Supercross Championship is niet goed verlopen voor het Rockstar Energy-Husqvarna Factory Racing Team. Dean Wilson werd achtste terwijl Jalek Swoll het met een zesde plaats is de 250SX iets beter deed. Voormalig kampioen Jason Anderson was snel maar kende wat problemen in de finale. Stilez Robertson bezeerde zijn knie en verliet de finale vroegtijdig.

Jason Anderson:
“Mijn dag was eigenlijk goed tot aan de finale. In de tijdtraining was ik het snelste en ook de heat wist ik op mijn naam te schrijven. De start van de finale was goed maar ik werd geraakt in de eerste ronde waardoor ik ten val kwam. Daarna was het overleven en proberen zo ver mogelijk terug te knokken. Het startveld is heel sterk dus het was niet eenvoudig. We hebben een hand vol punten gescoord. Al met al was het een positieve dag en ik ga er volgende week voor zorgen dat ik in Salt Lake City kan scoren en misschien nog wel een wedstrijd winnen.”

Dean Wilson:
“Mijn dag verliep goed, sterker nog dit is de beste scoren van het seizoen. De start in de finale was niet foutloos maar gelukkig kon in snel in mijn ritme komen en plaatsen goed maken. Ik reed op een zevende plaats in gevecht met Ferrandis. Hij was sterker waardoor ik als achtste over de finish kwam. Het was een leuke strijd maar de slotfase moet verbeteren. Daar hebben wij nog twee wedstrijden voor, ik kijk erg uit naar die wedstrijden en ik ben klaar om te blijven verbeteren.”

Jalek Swoll:
“Het was een middelmatige dag, ik reed een tijd goed maar niet de gehele wedstrijd. Met het ingaan van de laatste ronde voelde ik me goed. De zesde plaats is goed maar ik wil natuurlijk meer. De wedstrijd in Salt Lake City wordt zwaar maar ik kijk er naar uit. Ik ben er klaar voor om de finale goed af te ronden waarna we ons gaan richten op de Nationals.”

Stilez Robertson:
“Het finale was een grote chaos, er was een valpartij en daarbij raakte ik betrokken. Ik voelde direct de pijn in mijn knie maar ik wilde het toch proberen in de herstart. Ik voelde me gewoon niet sterk en onstabiel, dus ben ik naar Alpinestars Mobile Medical Unit gegaan. De knie heeft een klap gehad maar er lijkt niks gebroken dus hopelijk zijn we snel terug achter het starthek.”

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Husqvarna

Uw reacties

Ook te lezen