Roczen en Sexton over hun dubbelslag in Atlanta

Roczen en Sexton over hun dubbelslag in Atlanta
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De tweede wedstrijd op de Atlanta Motor Speedway is goed verlopen voor Team HRC USA. Na een serie moeilijke tot slechte wedstrijden wist Ken Roczen zich te hervinden. De Duitser won terwijl teamgenoot Chase Sexton het succes compleet maakte. In de West-Coast zorgde Hunter Lawrence voor succes, de Australiër werd derde in de finale. Hier blikken ze terug op de laatste ‘midweek’ wedstrijd van het seizoen.

Ken Roczen
“Ik heb mijn manier van denken enorm veranderd voor de race van vanavond. Het begon al in de vrije training, met het neerzetten van de snelste rondetijd door gewoon agressief te zijn. Tegelijkertijd hebben we enkele aanpassingen aan de motor aangebracht die hebben geholpen, maar het is natuurlijk altijd afwachten totdat je ermee de wedstrijd in gaat. De aanpassingen leken echt hun vruchten af ​​te werpen. Ik was enthousiast over mijn rijden, maar ik wist dat het finale lang zou worden. Het circuit is immers lang hier in Atlanta. Ik ben erg blij dat Honda een eerste en een tweede plaats heeft gepakt. Het was een geweldige avond voor ons, ook in de titelstrijd, en ik hoop dat we dit kunnen volhouden en ook Atlanta 3 punten goed kunnen maken.”

Chase Sexton
“Het was een goede avond, het is natuurlijk altijd goed om op het podium te staan. Ik voelde me de hele dag goed, het snelle circuit lag mij direct en dat werpt duidelijk zijn vruchten af. Tijdens twee wedstrijden op het podium te staan is goed maar ik wil natuurlijk meer. Het is gaaf om Honda als eerste en tweede op het podium te zien. Ik kijk er naar uit om aanstaande zaterdag weer te rijden en we zullen proberen om de overwinning te pakken.”

Hunter Lawrence
“Het was eigenlijk een zware dag. We worstelden de hele dag met het afstellen van de machine en na de kwalificatie nam het team een ​​heel goede beslissing. We hebben een vering wijziging doorgevoerd voor de finale. Dit moest ik proberen tijdens de opwarm ronden, dat was ook de reden dat ik deze zo snel reed. Ik was blij met afstelling dus hebben wij niks meer aangepast. De eerste start was goed maar een valpartij gooide roet in het eten. De herstart kwam mij goed uit maar de tweede start was minder. Ik heb echt een goede wedstrijd gehad en ben daar best tevreden mee. Een derde plaats in de finale was het maximale vandaag.”

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Honda

Uw reacties