Eddie Jay Wade ontslagen uit het ziekenhuis

Eddie Jay Wade ontslagen uit het ziekenhuis
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De derde wedstrijd van het MX Elite Campeonato de Espana in Calatayud is niet goed verlopen voor Eddie Jay Wade. De Brit kwam zwaar ten val en werd vervolgens aangereden. Dankzij direct handelen van het medische team op het circuit en de verzorging in het ziekenhuis is de KTM-rijder aan beterende hand. Wade liep gebroken wervels, gebroken ribben, een ontwrichte schouder en een geperforeerde long op. De eerste wedstrijd van het Europees Kampioenschap 250cc in Matterley Basin zal de VRT-rijder zeker moeten missen.

“Eddie is eerder deze week ontslagen uit het ziekenhuis, hij heeft drie gebroken wervels, gebroken ribben, een beschadigde schouder en een lek in de long. Over vier weken krijgt hij vervolgonderzoeken om te zien hoe alles geneest. Afhankelijk daarvan heeft hij waarschijnlijk nog 3 of 4 weken rust. Hij zou midden of het einde van het seizoen terug moeten zijn. Het is zo jammer, want het toonde een goede snelheid. Hij had de pech dat hij als tweede uit de bocht kwam toen hij in de fout ging. Het gehele startveld volgde nog en de andere crosser kon hem niet ontwijken.” aldus teambaas Mickael Vrignon.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Instagram

LEES MEER  Yuri Quarti tekent bij Ghidinelli Racing

Uw reacties

Ook te lezen

 • Nieuwe operatie voor Taylor Hammal

  Nieuwe operatie voor Taylor Hammal

  Tijdens de Grand Prix van Nederland ging Taylor Hammal hard onderuit. De Brit kwam naast de baan in het publiek waar ook mensen gewond raakte. De DRT-rijder kwam er ook …
 • Schrijf je in voor de Pro mx carnaval stage

  Schrijf je in voor de Pro mx carnaval stage

  Van 28 februari t.e.m 4 maart trekt Pro mx-stage naar Milaan (Italië) voor heuse carnaval stage. Zoals gewoonlijk is er voor ieder wat wils en zijn zowel beginnende, gevorderde als wedstrijd …
 • Motocrossreglement 2022: dit zijn de belangrijkste wijzigingen!

  Motocrossreglement 2022: dit zijn de belangrijkste wijzigingen!

  De KNMV heeft het motocrossreglement voor 2022 bekendgemaakt. In dit reglement zijn een aantal wijzigingen gedaan ten opzichte van het voorgaande reglement. In dit artikel leggen we uit wat de …
 • Niels Wennemars in het ONK125

  Niels Wennemars in het ONK125

  Minder dan twee jaar geleden kwam Niels Wennemars in aanraking met motocross. Tijdens de eerste lockdown heeft de zoon van voormalig wereldkampioen schaatsen Erben Wennemars (46) kennis gemaakt met deze …