Jeffrey Herlings domineert Internationale MX van Montgueux

Jeffrey Herlings domineert Internationale MX van Montgueux
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Na het Brits kampioenschap in Lyng vorig weekend trok Jeffrey Herlings (Red Bull KTM) met het oog op de openings GP in Rusland vandaag naar Frankrijk. Hoewel Maxime Desprey goed weerwerk bood -hij won de eerste manche- stond er zoals te verwachten geen maat op Herlings. Jeffrey domineerde dan ook de tweede en derde reeks.

In Montgueux, ten noord-oosten van Parijs, trof Herlings een erg typisch, Franse omloop. Betonhard en spekglad, waardoor dit meteen ook een interessant trainingsloopje was voor Orlyonok over veertien dagen. Frans MX1 vicekampioen Maxime Desprey liet ‘s morgens al zien dat hij de kloppen man zou zijn. Aangezien Herlings het vermogen van zijn motor niet deftig kwijt raakte, kon Desprey profiteren. Hij maakte er een GSM Dafy Michelin Yamaha teamfeestje van want Xavier Boog en Thomas Ramette eindigden respectievelijk 4de en 5de.


Veel hadden volgende manches niet om het lijf want viervoudig wereldkampioen Herlings toonde duidelijk wie de baas is. “Het was (eerst) best moeilijk omdat we dit soort van omloop niet gewoon zijn. Zò hard en met gebrek aan grip. Dat zijn omstandigheden waarin de Franse rijders uitblinken. Het was zeker een goede voorberiding voor Orloyonok. Na de eerste reeks hebben we veel aangepast want de motor was toch wat té krachtig voor deze omstandigheden,” aldus Jeffrey, die op het podium werd bijgestaan door zijn hulpmonteur Ruben Tureluren die vertaalde.

Ook voor Desprey was het uiteraard een geslaagde dag. Hij zakte naar het terrein van UM Aube Montgueux als generale repetitie voor de opener van de 24MX Tour volgend weekend in Ernée. Wie de livestream wil herbekijken kan hier terecht. Naast Herlings kwamen ook Daymond Martens (Bud Racing Kawasaki) en Joel Van Mechelen in actie in Frankrijk. Martens werd er telkens vijfde en eindigde ook vijfde in de eindstand. Van Mechelen liet P7 en P8 optekenen in de twee afsluitende reeksen.

LEES MEER  Herlings over het veroveren van de redplate


MX Open Race 1
1. Maxime Desprey
2. Jeffrey Herlings
3. Xavier Boog
4. Thomas Ramette
5. Daymond Martens
6. Ludovic Macler
7. Scotty Verhaeghe
8. Axel Fernandes
9. Cyril Serisier
10. Lucas Vielhomme

MX Open Race 2
1.Jeffrey Herlings

2. Maxime Desprey
3. Xavier Boog
4. Ludovic Macler
5. Daymond Martens
6. Scotty Verhaeghe
7. Maxence Outhier
8. Joel Van Mechelen
9. Theo Martin
10. Alexis Lolli

MX Open Race 3
1. Jeffrey Herlings

2. Maxime Desprey
3. Xavier Boog
4. Ludovic Macler
5. Daymond Martens
6. Scotty Verhaeghe
7. Joel Van Mechelen

8. Maxence Outhier
9. Cyril Serisier
10. Lucas Vielhomme

Eindstand:
1. Jeffrey Herlings 72 ptn
2. Maxime Desprey 69 ptn
3. Xavier Boog 60 ptn
4. Ludovic Macler 51 ptn
5. Daymond Martens 48 ptn
6. Scotty Verhaeghe 44 ptn

Foto: JP Acevedo, MXJuly

Uw reacties

Ook te lezen