Oranje zendt zonen en dochter uit!

Oranje zendt zonen en dochter uit!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Bij gebrek aan competitie in eigen land moeten rijders elders aan hun ritme werken. Voor Lotte Van Drunen (Beurspro KTM) betekent dat dit weekend een kwalificatie race voor het Italiaanse 85cc kampioenschap. Kay De Wolf werkt zijn eerste race van het seizoen dan weer af in het Zweedse Uddevalla.

De Wolf is overigens niet de enige Nederlandse rijder in Scandinavië. Ook Dave Kooiker (Hutten Metaal Yamaha) treedt aan in Uddevalla. Kooiker proefde al van de competitie dit seizoen aangezien hij deelnam aan het Internationale Italiaanse kampioenschap in Alghero.


De Zweden mogen zich trouwens opmaken voor een mooie strijd.  Want ook De Wolf’s teammaat Jed Beaton, Rene Hofer, Somin Längenfelder, Isak Gifting, Liam Everts, Tim Edberg, Andrea Bonacorsi, Jeremy Sydow en Cornelius Toendel maken dit weekend hun opwachting op de bekende GP baan. Zowel morgen als ‘s zondags kan je de wedstrijden live zien op internet.

Voor De Wolf en co zijn de tegenstanders geen onbekenden. Voor Lotte van Drunen wordt het afwachten hoe ver ze komt tegen het Italiaanse 85cc geweld. In eerste instantie wil het 13-jarige toptalent zich dit weekend in Cremona kwalificeren voor de halve finale volgende maand. Als ook dan alles naar wens verloopt, staan drie finale wedstrijden op haar programma.

Lotte is overigens niet de enige Nederlandse rijder in Italië. Ook Dean Gregoire en zijn KTM staan dit weekend aan de start in Cremona net als Jannes Vos, Chento van Zoest, Yuel Karnebeek, Jayson van Drunen en Dion Brakke.

Foto’s: Leon vd Spank/shotbyBavo, Gino Maes

LEES MEER  Valentin Guillod heeft een dubbelleven

Uw reacties

Ook te lezen

 • Download de GRATIS 2021 MXGP gids!

  Download de GRATIS 2021 MXGP gids!

  Veel fans houden er van om tijdens een TV-uitzending nog snel iets op te zoeken. Informatie over een rijder of team, statistieken, waar je MXGP kan zien of zelfs het …
 • Jeffrey Herlings: Niet 100%, maar veel beter dan de voorbije jaren”

  Jeffrey Herlings: Niet 100%, maar veel beter dan de voorbije jaren”

  MXGP titelkandidaat Jeffrey Herlings (Red Bull KTM) sprak vandaag exclusief met Paul Malin in de MXGP TV studio show. The Bullet had het over zijn voorbereiding en hoe hij naar …
 • VIDEO: Yamaha update met Jago Geerts

  VIDEO: Yamaha update met Jago Geerts

  MXGP-TV commentator Paul Malin sprak deze namiddag met Jago Geerts (Monster Energy Yamaha Factory MX2). Jago’s kniekwetsuur zorgde deze week voor opschudding, want eerst leek het er op dat de …
 • FOTO: Paddock life in Orlyonok!

  FOTO: Paddock life in Orlyonok!

  Vooraleer het WK motorcross morgen écht van start gaat, hadden de rijders nog één dagje relatieve rust. Aangezien alles sessies morgen worden afgewerkt, hadden de piloten vandaag alleen media-verplichtingen op …