Team TLD-Red Bull-GasGas over de grote finale

Team TLD-Red Bull-GasGas over de grote finale
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Het beroemde team van Troy Lee Designs maakte de afgelopen herfst de overstap van KTM naar GasGas. Het team versterkte zich met Justin Barcia die een geweldig debuut maken en de eerste wedstrijd van het seizoen wist te winnen. In de eindstand werd ‘BamBam’ vierde en hier vertelt hij met zijn teamgenoten Pierce Brown en Michael Mosiman over Salt Lake City 2.

Justin Barcia:
“Ik voelde me de hele dag al goed, ik voelde mezelf comfortabel op de motor en op de circuit. Dan is de zevende plaats tijdens de finale natuurlijk niet te manier om het kampioenschap af te sluiten. Het een solide jaar, ik eindigde als vierde na de zeventien wedstrijden met een overwinning. Volgend jaar zullen we wat verbeteringen moeten aanbrengen, maar voor het eerste Supercross-seizoen met het team heb ik genoten. Wij willen echter meer laten zien in het volgende seizoen maar eerst gaat wij ons richten op de Pro Nationals!”

Pierce Brown:
“Het was een goede dag voor mij. Ik had echter niet de start die ik nodig had om mee te doen voor de prijzen. Ik was de gehele wedstrijd aan het knokken om vrij baan te krijgen maar dat lukte niet. Ik heb volgens mij even de vijfde plaats in handen gehad maar deze wist ik niet vast te houden. Ik ben blij het seizoen blessure vrij te hebben afgesloten en ik kijk uit naar de Pro Nationals. We hebben nog even de tijd om ons voor te bereiden maar ik heb er zin in en ben er dan zeker klaar voor.”

LEES MEER  Kijktip: Buurman wat doet u nu? op één met Stefan Everts

Michael Mosiman:
“Wat een afsluiting van het Supercross-seizoen. Het ging goed, maar ik had gisteren (vrijdag) een behoorlijk zware crash tijdens de persdag. Ik was een beetje gespannen omdat ik twijfelde of ik wel kon rijden. Gelukkig verliep de heat-race goed maar deze lijn kon ik niet verder trekken in de finale. Ik had een goede start maar raakte in de eerste ronde ingeklemd en werd vervolgens als een katapult afgeschoten. Daarna heb ik nog gevochten om terug te komen maar met de beste rijders van beide kusten was dat niet eenvoudig. Wij kunnen vooruit kijken en beginnen fris aan de outdoors.”

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: GasGas

Uw reacties