Voorbeschouwing AMA 250MX 2021

Voorbeschouwing AMA 250MX 2021
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Waar de gevestigde namen het voortouw voeren in het Lucas Oil Pro Motocross Championship 450MX is het in de lichtste klasse uitkijken naar nieuwe namen. Dylan Ferrandis heeft deze klasse verlaten dus wij gaan op zoek naar een nieuwe kampioen. Gaat het opnieuw Star Racing-Yamaha worden die er met het goud vandoor gaat? Wij kijken vooruit naar de strijd in de 250MX.

De afgelopen zeven seizoen wist Yamaha maarliefst vijf keer de titel te pakken. Zach Osborne (2017) en Adam Cianciarulo (2019) voor kwamen een feestje bij het team. Met vijf rijders zetten ze ook dit jaar groots in met daarbij Jeremy Martin. De kampioen van 2014-2015 is de enige rijder in deze klasse met een titel opzak. Naast Martin komen Colt Nichols, Justin Cooper, Nath Thrasher en Jarrett Frye uit voor het team.

Waarschijnlijk komt de meeste weerstand van Team Honda dankzij de gebroeders Hunter en Jett Lawrence. Vooral de oudste van de Australiërs heeft indruk gemaakt tijdens de supercross-serie. Beide gaan zeker mee doen voor het kampioenschap en dat is nodig voor Honda die hun laatste titel won in 2013 met Eli Tomac!

Vele jaren het team om kampioenschappen mee te winnen maar tijden veranderen ook bij Team Pro Circuit-Kawasaki-Monster Energy. In het verleden wist Mitch Payton titels te veroveren met Mike Brown, Ricky Carmichael, Ivan Tedesco, Ryan Villopoto, Dean Wilson en Blake Baggett. In 2019 won Cianciarulo maar vorig jaar wist de beste Kawasaki-rijder niet verder te komen dan de achtste plaats. Dat moet beter voor het komende kampioenschap en dat moet gebeuren met Austin Forkner, Cameron McAdoo, Seth Hammaker en Jo Shimoda.

Vanuit ‘Oostenrijk’ worden er zes rijders ingezet. Maximus Vohland namens KTM en het duo Michael Mosiman en Pierce Brown met GasGas. Voor Husqvarna gaan Jalek Swoll, RJ Hampshire en Stilez Robertson uitkomen. Vooral van Hampshire mag verwacht worden dat hij zich in de top vijf zal laten zien.

Van de prive-rijders is Alex Martin waarschijnlijk de enige die zich in de strijd voorin kan mengen. Net als zijn broer heeft hij zich helemaal kunnen richten op dit kampioenschap toen hij tijdens de eerste wedstrijd van dit jaar geblesseerd raakte.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: RaceKawasaki-Yamaha-KTM

Uw reacties

Ook te lezen