Boyd en Peer Verhees winnen kids & sidecars wedstrijd Utrecht!

Boyd en Peer Verhees winnen kids & sidecars wedstrijd Utrecht!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De broertjes Verhees hebben vandaag te Utrecht de eerste jeugd zijspancross wedstrijd voor de Nederlandse titel weten te winnen. Team Barink/Barink werd tweede en als derde konden Derksen/Vincent het podium beklimmen.

De eerste wedstrijd bij de Kids and Sidecars werd overtuigend een prooi voor Peer en Boyd Verhees. Ze pakte de eerste manche de holeshot en gaven die eerste plek niet meer weg. De tweede heat pakte ze wederom glansrijk de eerste plek op de finish. De broertjes Barink werden de tweede manche tweede nadat ze hard hadden moeten vechten in de eerste heat voor de vierde plek. Barink/Barink hadden een slechte start in die eerste heat en moesten van achteraf komen. Al vrij vlot werden de netjes rijdende Jaydee en Fayenn van Elst en Sem en Davy van Kruisbergen gepasseerd door team Barrink. Hierna volgde een aantal felle gevechten met onder andere de dames Rene en Robbin Schuurman die zich niet aan de kant lieten zetten. Sten v.d. Heuij, die de plek van de geblesseerde Damian Pastoor innam, wist met Kaj v.d. Berg ook net niet voor Barink te blijven en moesten plek vier dus laten aan Barink/Barink.  Derksen/Vincent konden wel strak rijdend team Barink voor blijven en werden zo derde in de eerste heat.  Met een vierde plek uit de tweede heat erbij scoorde Derksen/Vincent zo in totaal een derde plek in de daguitslag en mocht men als laatste het podium beklimmen. Janssen/Vincent leken na de eerste manche op koers voor het ereschavot  met een tweede plek op de finish. In de tweede heat echter viel men helaas na een aantal ronden weg waardoor een goede klassering in rook op zou gaan.

 

Daguitslag Kids and Sidecars Utrecht

(foto’s Orangehat.nl / tekst Emil Bilars)

Uw reacties

Ook te lezen

 • Download de GRATIS 2021 MXGP gids!

  Download de GRATIS 2021 MXGP gids!

  Veel fans houden er van om tijdens een TV-uitzending nog snel iets op te zoeken. Informatie over een rijder of team, statistieken, waar je MXGP kan zien of zelfs het …
 • Jeffrey Herlings: Niet 100%, maar veel beter dan de voorbije jaren”

  Jeffrey Herlings: Niet 100%, maar veel beter dan de voorbije jaren”

  MXGP titelkandidaat Jeffrey Herlings (Red Bull KTM) sprak vandaag exclusief met Paul Malin in de MXGP TV studio show. The Bullet had het over zijn voorbereiding en hoe hij naar …
 • VIDEO: Yamaha update met Jago Geerts

  VIDEO: Yamaha update met Jago Geerts

  MXGP-TV commentator Paul Malin sprak deze namiddag met Jago Geerts (Monster Energy Yamaha Factory MX2). Jago’s kniekwetsuur zorgde deze week voor opschudding, want eerst leek het er op dat de …
 • FOTO: Paddock life in Orlyonok!

  FOTO: Paddock life in Orlyonok!

  Vooraleer het WK motorcross morgen écht van start gaat, hadden de rijders nog één dagje relatieve rust. Aangezien alles sessies morgen worden afgewerkt, hadden de piloten vandaag alleen media-verplichtingen op …