De VMCF over de opstart van het seizoen 2021

De VMCF over de opstart van het seizoen 2021
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De huidige coronacijfers gaan de goede richting uit en dat schept perspectief voor de toekomst. De voorwaarden die het overlegcomité oplegt zullen waarschijnlijk gehaald worden waardoor er volgende maand weer aan motorcross kan gedaan worden. Het bestuur van de VMCF kwam daarom samen om één en ander te stroomlijnen.

Dit werd er beslist:

Als de maatregelen het toelaten, start het seizoen op zondag 4 juli. De eerste wedstrijd vindt plaats te Genk, de week daarop zijn we te gast in Paal. De andere organisatoren zijn nog volop in bespreking met de gemeenten of wachten op advies of hun vergunning. Wij hopen alvast een mooie kalender te kunnen aanbieden.

Piloten die wedstrijd wensen te rijden, moeten hun vergunning 2021 in orde maken voor 1 juli 2021 en dienen contact op te nemen met Martin Roels op 0478 48 26 37 (liefst na 19u bellen). De piloten die recht hebben op een onkostenvergoeding, krijgen dit uitbetaald in de tent de dag zelf, dit 15 minuten na de reeks. Niet afhalen de dag zelf = geen onkostenvergoeding! Er wordt geen kampioenschap 2021 verreden. Ook zijn er geen IMBA-wedstrijden dit jaar.

Bij deze doen we ook een oproep om je zeker te laten vaccineren. Vaccinatie is de belangrijkste troef om de COVID-19 pandemie achter ons te laten. Om gewoon terug met vrienden samen te zijn, op café of restaurant te gaan, onze hobby uit te oefenen … Doe het niet alleen voor jezelf, maar ook voor elkaar, zodat we snel weer het gewone leven kunnen oppikken.

Foto: archief MXVintage

LEES MEER  VIDEO: EMX250 Highlights vanaf Arco di Trento

Uw reacties

Ook te lezen

 • VIDEO: MXGP drama ten top in Arco II!

  VIDEO: MXGP drama ten top in Arco II!

  Ook de 15de ronde van het WK motorcross zorgde weer voor onverwachte ontwikkelingen. WK leider Jeffrey Herlings begon zijn dag in Arco di Trento met ‘n voorsprong van 24 punten …
 • Cairoli wint en Herlings blijft de leider!

  Cairoli wint en Herlings blijft de leider!

  Afgelopen zondag kwam Antonio Cairoli niet tot scoren maar vandaag wint de Italiaan voor eigen publiek. De 36-jarige crosser wordt derde en eerste wat hem zijn 94e GP-overwinning oplevert. Tim …
 • Hofer pakt eerste GP-overwinning voor Oostenrijk

  Hofer pakt eerste GP-overwinning voor Oostenrijk

  Een bijzondere dag voor Rene Hofer en Oostenrijk want de eerste MX2 Grand Prix overwinning voor beide is een feit. Met een vierde en eerste plaats wint de 19-jarige crosser …
 • Drama, Herlings komt niet tot scoren!

  Drama, Herlings komt niet tot scoren!

  Een zeldzame fout van Jeffrey Herlings heeft ervoor gezorgd dat de KTM-rijder niet aan de finish! De Brabander komt tijdens de eerste manche van de vijftiende GP van het seizoen …