TKO start MXGP carrière in stijl

TKO start MXGP carrière in stijl
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Aangezien Arminas Jasikonis pas in Matterley Basin zijn wederoptreden zal maken was Thomas Kjer Olsen de enige fabrieks Husqvarna rijder in Rusland. De boomlang Deen maakte in zijn MXGP debuut echter duidelijk dat de 450cc motor hem past als gegoten. TKO maakte met een 6de plaats duidelijk dat we nog veel meer van hem mogen verwachten in de koningsklasse.

Dankzij die puike prestatie in Orlyonok bevestigde de Rockstar Energy Husqvarna rijder de goede indruk die hij maakte tijdens de voorbereidingswedstrijden. De vijfvoudige GP winnaar reed naar de achtste plaats in de eerste manche. Olsen kwam in het wiel van Brent Van Doninck over de meet.


Ondanks een kleine val in de derde ronde reed Thomas naar de 7de plaats in de herneming. Al bij al een erg knap debuut in de koningsklasse dus voor TKO.

Thomas Kjer Olsen: “I’k was heel blij met mijn eerste GP. Vooraf wist ik niet echt wat te verwachten omdat MXGP helemaal nieuw is voor mij en omdat het deelnemersveld zo sterk is. Mijn doel was eigenlijk om de top-10 te halen, om dan zesde te worden is echt geweldig! Het duurde even om de juiste flow te vinden in de eerste manche, maar ik voelde me heel goed op de op de motor in de tweede reeks. Ook fysiek voelde ik me de hele dag sterk. In de tweede race maakte ik een paar foutjes, toch kon ik nog terug rijden naar de zevende plaats. Dit resultaat geeft zeker vertrouwen zo vroeg in het seizoen. Voor de Britse GP gaan we gewoon verder werken zoals we bezig waren. Ik kijk in ieder geval erg uit naar Matterley Basin.”

Foto’s: JP Acevedo

LEES MEER  Tom Vialle domineert openingsreeks voor Jago Geerts

Uw reacties

Ook te lezen